După doi ani de pauză forțată - cauzată de pandemia Covid - s-au reluat întâlnirile și spectacolele în aer liber la Casa Cultură în Mișcare. Astfel, la începutul lunii iulie Şerban Borda a susţinut spectacolul Gol, iar în luna august are loc evenimentul Cântecele lăutărești și de petrecere ale românilor.

În ultimele luni, Casa Cultură în Mișcare a fost folosită drept centru de tranzit pentru refugiații ucraineni. Peste 100 de persoane au locuit la Casa CIM pe perioade variabile (între o zi și trei săptămâni) și au beneficiat de ajutorul Asociației. Pentru că solicitările pentru găzduire și ajutor s-au diminuat în ultima perioadă, au fost reluate activităţile culturale. Astfel, în data de 6 august, începând cu ora 18.00, orădenii sunt invitaţi la un spectacol intitulat Cântecele lăutărești și de petrecere ale românilor - O scurtă istorie. Vor fi prezenţi artiștii: Mihai Teodorescu (țambal), Adrian Miescu (vioară și voce), Nicu Moldovan (contrabas).

„Ce e muzica lăutărească și de petrecere? Cine-au fost Barbu Lăutaru, Zavaidoc, Fărâmiță Lambru, Gabi Luncă, Romica Puceanu sau Jean Moscopol? Cum au trăit, ce au cântat, ce ne-au lăsat moștenire și cum ne influențează arta lor? În 6 august ne vedem din nou la Casa Cultură în Mișcare ca să răspundem la aceste întrebări și să aruncăm o privire peste viețile lăutarilor de altădată care însuflețeau mahalalele și tavernele din vechime, să depănăm povești cu averi fabuloase și destine frânte și să fredonăm melodii care au însoțit generații întregi”, transmit organizatorii.

Fondurile pe care le vor obține în urma spectacolului vor fi folosite de Asociația Cultură în Mișcare pentru a achita o parte din cheltuielile cu cazarea refugiaților din Ucraina și pentru a pregăti casa pentru următorul val de refugiați.

Suport artist: 25 lei. Rezervări: SMS la 0751/254.234 sau e-mail la contact@culturainmiscare.ro.