Spectacolul de balet Carmen, se va juca pe scena Teatrului Regina Maria la finele lunii mai, iar biletele sunt aproape epuizate. Orădenii care vor să vadă acest spectacol mai au la dispoziţie doar 30 de bilete.

 

După doi ani de pauză pricinuită de pandemia Covid-19, Oradea se poate bucura din nou de un spectacol de balet. După succesul spectacolului Cocoşatul de la Notre Dame, ansamblul de balet al Operei Vox, alături de ansamblul de balet al Operei Maghiare din Cluj-Napoca și elevi ai Liceului de coregrafie și artă dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca, va susţine la Oradea spectacolul Carmen. Evenimentul este anunţat de organizatori drept „premiera unui spectacol extraordinar de balet”. „Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela „Carmen” a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole şi muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul Carmen nu poţi rămâne indiferent, fie că-ţi inspiră pasiune, trăiri intense, tandreţe şi dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă! N-ai auzit de Toreador şi de coride, luptele cu tauri? Nu-i nimic, îţi spunem noi toată povestea, în paşi de muzică şi dans la superlativ, trebuie doar să vii în sala de spectacol pregătit să te laşi cuprins de povestea balerinilor noştri şi de frumoasa muzică a lui Georges Bizet şi Rodion Shchedrin”, transmit organizatorii.
Acțiunea nuvelei care stă la baza spectacolului, dar şi a operei Carmen, se petrece în fosta fabrica de tutun din Sevilla (Real Fábrica de Tabacos, azi universitate), unde Don Jose Lizarrabengoa s-a îndrăgostit de frumoasa  Carmen. Nuvela a stat apoi la baza libretului operei lui Bizet, Carmen.
Spectacolul se va juca în data de 25 mai, de la ora 19.00.