Reprezentanții municipalității orădene, viceprimarul Antonia Nica și consilierul primarului Florin Birta, Zatykó Gyula, au participat marți, 20 august, la parada carelor alegorice din Debrecen, unde are loc Carnavalul Florilor.

Ca în fiecare an, o parte din carele alegorice vor putea fi văzute și la Oradea, miercuri, 21 august, în cadrul Zilelor Culturii Maghiare. Conform tradiției, evenimentele au început la ora 7.00 dimineața, cu defilarea a 23 de grupuri și formațiuni care au însoțit cele 12 care alegorice. Parada carelor a fost deschisă și în acest an de carul care reprezintă Coroana Sfântului Ștefan și stema Ungariei, realizate din flori, acesta fiind urmat de carul comun al regiunii Tojama din Japonia, precum și carul comun al celor două orașe, Oradea și Debrecen, care în acest an este împodobit cu flori alcătuind imaginea unui nufăr deosebit. Carele alegorice au fost însoțite de trupe de dansatori, acrobați și majorete din Ungaria și din țări precum Franța, Italia, Portugalia, Senegal, Rusia, Turcia, Croația, Indonezia, Bulgaria etc, fiind admirate de mii de spectatori.

În perioada carnavalului, pe lângă parada propriu-zisă au loc numeroase manifestări culturale, artistice și sportive în orașul Debrecen. Miercuri, 21 august, între orele 10.00-19.00, patru care alegorice vor putea fi admirate și la Oradea, în Piața Unirii.