Cea de-a treia ediție a festivalului internațional Sounds of Oradea va avea loc în perioada 14-16 iunie și va încânta publicul cu trei spectacole de excepție, în spații culturale consacrate din oraș, Piața Unirii și Filarmonica de Stat.

Miercuri, 12 iunie, la Teatrul Regina Maria, a avut loc o conferință de presă cu privire la cea de-a treia ediție SO Festival. La conferință au participat soprana Angela Gheorghiu, David Giménez Carreras (director artistic Sounds of Oradea Festival), tenorul Teodor Ilincăi și Alexandru Chira (director general Visit Oradea).

„Aș spune că vocea umană este instrumentul primordial al omenirii; armonia și muzica sunt limbaje internaționale și întotdeauna când un artist face această profesie cu sinceritate, va reuși să o împărtășească în rândul publicului. Venim la Oradea cu toată inima, concertul din cadrul Sounds of Oradea este o ocazie foarte fericită din viața mea”, a spus Angela Gheorghiu.

Festivalul va fi deschis de una dintre cele mai importante și celebre soprane din lume, Angela Gheorghiu, care va urca pe scena din Piața Unirii alături de David Gimenez Carreras (dirijor), Teodor Ilincăi (tenor) și orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și o inteligență dramatică și muzicală profundă, ci și o comunicatoare magnetică, care pătrunde în inimile și mințile publicului. Concertul extraordinar va avea loc vineri, 14 iunie de la ora 20.30, în Piața Unirii din Oradea, și va include unele dintre cele mai spectaculoase arii și duete de operă.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma bilete.ro și de la casieria Filarmonicii de Stat Oradea (preț bilete: categoria 1 - 150 lei, categoria 2 - 100 lei).

Sounds of Oradea Festival este un eveniment conceput și organizat de către Visit Oradea (Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune) și Primăria Municipiului Oradea. Directorul artistic al acestui festival este dirijorul catalan David Giménez Carreras, nepotul și dirijorul celebrului tenor José Carreras.