Săptămâna trecută a avut loc, în Oradea, vernisarea, în două zile, a trei expoziții personale de artă fotografică organizate de Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA), în parteneriat cu Sumit Agro România, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Împrejurimi (APTOR) și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea.

 

Joi, 10 august, în prezența autoarei, în Galeria Mezey Lajos (primul fotograf din Oradea) a avut loc vernisajul expoziției artistei fotograf Laura Haiduc Harris din Canada, organizată sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică. La eveniment au participat și cei doi băieți, Matei și Marc, aflați în vacanță la bunica lor din Oradea. Expoziția cuprinde 49 de fotografii realizate între anii 2001 - 2003 în Panama, America, Jamaica, Antartica și în mai multe țări europene, respectiv fotografii realizate în Regiunea Colonia Britanică a Canadei. „Sunt extrem de emoționată aztăzi în primul rând datorită faptului că văd toate creațiile expuse în noua formulă și, în doilea rând, pentru faptul ca la vernisaj participă pe lângă public și cei doi băieți ai mei, împreună cu mama mea”, a subliniat, în discursul ei, autoarea expoziției.

Cel de-al doilea vernisaj a avut loc tot în prezența autorului, vineri, 11 august, în galeria Galeria Ștefan Vilidár István”. Expoziția personală Alexandru Brighilă, intitulată „Ecouri ale Timpului”, organizată sub patronajul AIEFA, cuprinde 63 de fotografii de peisaj color realizate la un nivel tehnic și artistic deosebit. „Sunt impresionat pentru că astăzi particip la vernisajul primei mele expoziții personale, dar, în egală măsură, și pentru modul de prezentare a fotografiilor în această minunată Galerie din Cetatea medievală Oradea”, a precizat artistul fotograf expozant.

Vernisajul celei de-a treia expoziții a avut loc tot în prezența autorului, vineri, în Galeria „Matei Stegerean” din cadrul Centrului Expozițional EFA. Expoziția retrospectivă a artistului fotograf Radu Gabor cuprinde 39 de fotografii color realizate cu ocazia călătoriilor efectuate în jurul lumii, pe patru continente, care surprind peisaje, culturi și momente într-un stil minimalist. „Mă bucur că această expoziție retrospectivă este dedicată zilei mele de naștere. Am rămas impresionat de președintelui AIEFA și al Clubului Fotografic Nufărul Oradea pentru buchetul de flori cu care m-a felicitat cu această ocazie”, a precizat autorul expoziției. Gazda vernisajelor a fost artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, președintele AIEFA și curatorul expoziţiilor, care a înmânat artiștilor fotograf exozanți Certificatele de patronaje ale Asociației internaționale. Momentele muzicale ale vernisajelor au fost oferite de către reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József, care a interpretat mai multe piese din repertoriul european și canadian. Accesul publicului la toate expozițiile este gratuit.