Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea a pregătit pentru pubicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei Ștefan Vilidár István, din Cetatea Medievală Oradea (corpul C, etajul I) sunt expuse fotografiile artistului Aghaei Eshagh, din Iran.

Artistul fotograf expozant prezintă o selecție de 42 de fotografii color, de format standard 30 x 42 cm, care reflectă viața de nomad din provinciile Kohgiluyeh și  Boyer-Ahmad din Iran. Triburile nomade și-au păstrat, într-un mod uimitor, tradițiile și convențiile lor, pe-o lungă durată de timp a existenței lor și acest rafinament a devenit o mare atracție în industria turistică. Adăposturile lor și stilul de viață, limba, muzica, hrana locală, artizanatul, stilul de dans, portul local și costumele rituale ale ceremoniilor și nunților lor sunt cele mai importante atracții ale triburilor nomade.

Aghaei Eshagh s-a născut în anul 1976 și este licențiat în fotografie. Cu lucrările sale a participat la peste 100 expoziții de grup vernisate în diferite orașe ale Iranului. De asemenea din lucrările sale au fost organizate 10 expoziții personale de artă fotografică. În România expune pentru prima dată datorită curatorului expoziției lect. univ. dr. Teodor Pantea. Vernisajul expoziției a avut loc ieri, publicul prezent la eveniment fiind salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth. Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale au fost oferite de către artistul Thurzó Sándor József.

Expoziția organizată în parteriat cu Primăria Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 31 octombrie şi poate fi vizitată zilnic, între orele 08.00 – 20.00, la care accesul este liber.