În data de 21 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc spectacolul de balet Lacul Lebedelor, prezentat de Compania Sankt Petersburg Classical Balet of Andrey Batalov.

Baletul Clasic din Sankt Petersburg este o companie tânără și dinamică, educată în cea mai bună tradiție rusească. A fost creată de Andrei Batalov, prim-solist al Teatrului Mariinski. Compania de Balet întrunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de către maeștri de balet mari, foști dansatori emeriți.

Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov, fondatorul companiei de balet,  este pe scenă de mai mult de 20 de ani. În 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat Mussorgsky din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai târziu devine prim solist al Teatrului Mariinski. El aparține unei rase rare de dansatori virtuoși cu o extraordinară tehnică care-i permite a fi în rând cu dansatori legendari de balet din trecut și prezent ca Vestris și Nijinsky, Baryshnikov și Julio Bocca. El deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet. A fost câștigător al medaliei de aur la Concursul Internațional de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997). De asemenea, a câștigat premiul II la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 și Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Baletdin Perm (1996) și Marele Premiu la Concursul Internaţional de Balet de la Moscova (1997). Repertoriul companiei Sankt Petersburg Classical Ballet îmbină capodopere ale baletului clasic cum ar fi: Lacul lebedelor, Spărgătorul de nuci șI „Frumoasa din pădurea adormită”, de P.Ceaikovski, Chopiniane, Giselle de A. Adam, Les Sylphides de Michel Fokine, Don Quijote, Paquita de L. Minkus și coregrafie contemporană - Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

Coregrafia baletului în patru acte Lacul Lebedelor îi aparţine lui Marius Petipa şi Lev Ivanov, iar scenografia poartă semnătura lui Evgenii Gurenco. Premiera mondială a spectacolului a avut loc pe 20 februarie 1877. Muzica de P.I.Ceaikovski. Libretul: Vladimir Berghicev şi Vasilie Gheltzer.  Preţul unui bilet este 120 de lei la Categoria I şi 100 de lei Categoria a II-a.