Filarmonica orădeană dorește să surprindă din nou publicul meloman, prezentând joi, 22 iulie, de la ora 20.00, în curtea Episcopiei Romano-Catolice, un eveniment cultural de excepție.

 

Este vorba despre concertul ,,Ceaikovski”, avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Vladimir Lungu, iar ca solist invitat, pe pianistul Mihai Diaconescu. Programul va cuprinde Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră și Uvertura Romeo și Julieta.

„Concertul nr. 1 pentru Pian și Orchestră, de Piotr Ilici Ceaikovski, va suna fără cusur pe ineditul Bösendorfer Concert Grand 280VC – Vienna Concert, un instrument care surprinde de fiecare dată atât artiștii, cât și publicul auditor”, transmit reprezentanții Filarmonicii orădene.

În caz de vreme nefavorabilă, concertul se va ține vineri, 23 iulie, de la ora 20.00, în aceeași locație. Prețul unui bilet este de 40 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii de Stat din Oradea, str. Moscovei nr. 5, sau online, pe https://www.bilete.ro/.../ceaikovski-unlimited-22-iul-2021/

 

Inedit pe scena orădeană

Noul Concert-Grand 280VC - Vienna Concert ia prin surprindere publicul și artiștii. „Echipa noastră de ingineri a stabilit o simbioză a legendarei abordări tradiționale a Bösendorfer față de fabricarea pianelor și a celei mai recente și sofisticate tehnologii științifice de modelare și măsurare. Acest Concert Grand a fost reimaginat de la zero, rămânând, totuși, fidel filozofiei noastre solide, avansând, în continuare, principiul cazului de rezonanță. Pianiști renumiți - maeștri de încredere în iscusința artei sonore - au fost implicați în perfecționarea articulației acustice a 280VC-ului nostru. Silueta distinsă și elegantă reflectă ușurința acestui instrument în proiectarea undelor sonore strălucitoare, fără efort, cu un sunet clar ca diamantele, dar strălucitor, jucăuș ca niște scântei de lumină, cu o dinamică uluitoare”, mai transmit organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, noul Bösendorfer Concert Grand 280VC - Vienna Concert reprezintă punctul culminant al abordării legendare a Bösendorfer față de fabricarea pianului.

„Sperăm că am reușit, prin această suită de concerte estivale, să vă atragem atenția, să vă aducem mai aproape de artiștii orădeni și de sala noastră de concerte. Totul a devenit posibil prin colaborarea și susținerea venită din partea partenerilor și sponsorilor acestor concerte. Ținem, pe această cale, să transmitem tuturor aprecierile și  mulțumirile noastre, așteptându-vă, cu nerăbdare, la fiecare concert”, conchid reprezentanții Filarmonicii.

Conform Hotărârii nr. 730 din 8 iulie 2021, Anexa 3, Art. 1, pct. 9: „Organizarea și desfășurarea activității instituțiilor publice sau private de cultură care administrează spații special destinate activităților cultural artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană și cu respectarea normelor de protecție sanitară”.