Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va găzdui sâmbătă, 24 februarie, de la ora 18.00, cea de-a V-a ediție a evenimentului intitulat „Dragobete caritabil”, un concert susținut de studenții Facultății de Arte, Universitatea din Oradea.

Concertul, organizat de Rotary Club Oradea Art Nouveau, va oferi celor prezenți ocazia de a-i cunoaște și aplauda pe studenţii Facultăţii de Arte: Ionuț Mariș Hinsu, anul I (canto) - clasa conf. univ. dr. Florina Mariș Hinsu și lect. univ. dr. Florin Mariș Hinsu; Cristian Ștefan Pop, anul IV (vioară) - clasa drd. Nagy Kalman - cadru didactic asociat; Manuela Bumb, anul I (pian) - clasa lect. univ. dr. Valentina Ventel Horhat; Andrei Marinescu (trombon), anul II și Rebeca Balaj (pian), anul II - clasa conf. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu; Borbiró Timea, anul IV, Cabalaș Daniela, anul IV, Cabalaș Ana-Maria, anul II, Tania Vanesa Gheorghiță, anul IV, Ansamblu de flaute - clasa conf. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu; Manuela Bumb, anul I (pian), Ștefan Cristian Pop, anul IV (vioară), Albert Costin, anul I (vioară) - clasa prof. univ. dr. habil. Romeo Rîmbu și asist. univ. drd. Remus Rîmbu; Corul Departamentului de Muzică din cadrul Facultății de Arte, Universitatea din Oradea - dirijor, lect. univ. dr. Carmen Rus.

„Acest eveniment caritabil este cu atât mai special pentru noi, deoarece îl realizăm cu sprijinul şi implicarea studenţilor care susţin, astfel, voluntar proiectele noastre din domeniul educaţiei. Putem spune că este o acţiune „Educaţie pentru educaţie”, în care artişti în devenire susţin deschiderea orizontului către lumea artistică pentru copiii din mediul rural, care nu au posibilitatea de a lua contact cu acest domeniu. Tabăra de Educaţie prin Artă, pe care ne dorim să o realizăm şi în acest an pentru copiii din mediul rural, aflată la a treia ediţie, este proiectul prin care elevi din mediul rural au posibilitatea să facă câţiva paşi în lumea magică a scenei, dar şi să-şi îndrepte atenţia asupra propriei personalităţi, care îi face mai bogaţi, mai curioşi şi mai deschişi”, anunță organizatorii evenimentului.

De asemenea, în cadrul concertului caritabil, spectatorii vor putea achiziționa, pe bază de donaţie, suveniruri handmade specifice primăverii realizate de membrii Clubului Rotakids Oradea şi de membrii Clubului Rotary Art Nouveau, contribuind, în acest fel, la materializarea proiectelor iniţiate de Rotary Art Nouveau Oradea pentru comunitate, pentru educaţie, fie că este vorba de educaţie formală sau nonformală.

 „Odată cu un spectacol de excepție, vom avea parte și de un moment de excepție: prietenii și colegii noștri de la Rotary Club Oradea Insignis vor invita zece cupluri care demonstrează că iubirea există și ea nu depinde de vârstă: nunta de aur, în formatul ei cel mai pur! Vă așteptăm să sărbătorim Dragostea și să susținem împreună educația. Dragobete este sărbătoarea iubirii!”, mai transmit organizatorii.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Facultatea de Arte, Universitatea din Oreadea și Muzeul Țării Crișurilor.

Rezervări se pot face pe: https://epl.ro/q/NTFy1Ha2*7rdAln4KM8082U86T2XWP0=