Teatrul de Stat din Oradea a fost marți seara, 3 octombrie, scena muzicii populare, cu artiști care i-au dedicat cântecele lor doamnei Florica Bradu, marea cântăreață de muzică populară din Bihor, în fața a peste 500 de spectatori.

 

Concertul aniversar „Florica Bradu - Lioara Bihorului” a fost dedicat artistei pentru întreaga sa contribuție la păstrarea și promovarea culturii și a tradițiilor populare. În cei 60 de ani de carieră, a reprezentat județul Bihor cu cinste atât în țară, cât și în străinătate și, dincolo de talentul său recunoscut, Florica Bradu a demonstrat că este un om iubit și apreciat.

Evenimentul a fost prezentat de realizatoarea TV Iuliana Tudor. Pe scenă au urcat artiștii Viorica Flintașu, Angelica Stoican, Florica Zaha, Nicolae și Nicușor Mureșan, Maria Sidea, Traian Jurchela, Andreea Voica și Deian Galetin, Antonela Ferche Buțiu, Cornelia Căprariu Roman și Petrică Pașca, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Grupul vocal „Lioara” al Școlii de Arte Francisc Hubic și Grupul vocal-instrumental „Iza”.

Orchestra „Rapsodia Bihoreană” a acompaniat întreaga seară, sub bagheta dirijorului prof. Liviu Buțiu. Invitata specială a evenimentului a fost etnomuzicologul Elise Stan.

„Atunci când în cadrul comunității pe care vremelnic ai onoarea să o reprezinți sunt oameni ca doamna Florica Bradu este o datorie să organizezi asemenea evenimente și vom continua să facem astfel de lucruri pentru toți oamenii de valoare din comunitatea bihoreană. Prin tot ceea ce a făcut în îndelungata sa carieră și viață, atât pe scenă ca mare artist, cât și pe scena vieții ca un mare om, doamna Florica Bradu ne-a făcut să fim mândri că suntem bihoreni și români”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Concertul aniversar a fost organizat de Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor. La final, vicepreședintele Mircea Mălan i-a oferit doamnei Florica Bradu o diplomă de excelență în semn de apreciere și recunoștință.

Evenimentul va fi disponibil online, pe canalul de YouTube al Consiliului Județean Bihor, și va fi difuzat la Televiziunea Română la începutul lunii decembrie.

Reamintim că în data de 28 septembrie, la Muzeul Țării Crișurilor, a avut loc lansarea de carte a marii artiste Florica Bradu, „Trec prin lume cântând”, un alt eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.