Jazz-ul, tango-ul și muzica clasică s-au împletit vineri într-o seară de neuitat, alături de Steve Jazz Trio și Corul Filarmonicii de Stat Oradea.

În curtea interioară din Cetatea Oradea, vineri seara, a avut loc un concert care a construit o punte muzicală între două continente: America și Europa. Pe de o parte, Europa, unde muzica cultă a evoluat de-a lungul secolelor, iar pe de altă parte, America, locul de naștere al jazz-ului și tango-ului, două genuri care, deși mai tinere, au captivat inimile oamenilor din întreaga lume. Spectatorii, prezenți în număr mare la eveniment, au explorat fuziunea extraordinară dintre genuri, prin lucrările a doi mari inovatori ai muzicii: George Gershwin, care a combinat jazz-ul cu muzica clasică, și Astor Piazzolla, care a transformat tango-ul dintr-o dans rustic într-o operă de artă contemporană.

A fost o seară de neuitat, pe care melomanii au petrecut-o alături de Steve Jazz Trio și Corul Filarmonicii de Stat Oradea, condus de Kocsis-Holper Zoltán. Steve Jazz Trio este un grup instrumental format din trei artiști-profesori: István Bundzik - la pian, Gyula Horváth - la chitară bass și Gábor Kacsenyák - la percuție. Cei trei muzicieni sunt profesori la Liceul Bartók Béla din Miskolc, Ungaria, la secția jazz, aceasta fiind distinsă cu premiul Múzsa, în anul 2019. Muzicienii activează în mai multe formații și reprezintă o prezență constantă la evenimentele culturale ale orașului Miskolc.

Unele dintre cele mai iubite titluri din lumea muzicii au creat vineri, în curtea interioară din Cetatea Oradea, o seară memorabilă, unde trecutul și prezentul s-au împletit armonios, pe acorduri muzicale de neuitat.