Agenția de Management al Destinației Bihor organizează un concurs de fotografie dedicat promovării județului Bihor ca destinație turistică, prin intermediul imaginilor. Competiţia se adresează tuturor persoanelor care nu au împlinit vârsta de 20 de ani până pe data de 16 aprilie 2018.

Concursul de fotografie „Bihorul văzut prin lentilă” are două secţiuni: Peisaj turistic din Bihor și Activități turistice din Bihor. AMD Bihor menţionează că această competiţie se va desfăşura în două etape: înscrierea fotografiilor şi votul online. Înscierea fotografiilor a început luni, 16 aprilie, urmând să se încheie în data de 2 mai 2018, ora 23.59. Imaginile trebuie trimise pe adresa de email discoverbihor@gmail.com. Înscrierea participanților se face exclusiv electronic. „Pentru ca o fotografie să fie înscrisă în concurs este necesar să poată fi identificată locația în care s-a realizat, iar aceasta să fie obligatoriu de pe teritoriul județului Bihor”, precizează Banto Norbert,

directorul executiv al AMD Bihor. În etapa a doua, cuprinsă între 4 mai 2018, ora 00.00, şi 13 mai 2018, ora 22.00, fotografiile intrate în concurs vor putea fi votate online. „Vor fi considerate voturi valabile doar aprecierile „îmi place” sau „ador” din meniul paginii  de socializare”, a mai menţionat Banto.

Concursul este destinat tuturor persoanelor care nu au împlinit vârsta de 20 de ani până pe data de 16 aprilie 2018. Participarea este gratuită, „fiind deschisă oricărui tânăr sau adult atras de peisajele sau activitățile de agrement din județul Bihor”. Formularul de înscriere poate fi accesat de pe următoarul link https://bit.ly/2H50kHX, iar regulamentul de pe link-ul https://drive.google.com/open?id=1NNpTXEPoA6iRPbnp1CtUHNUplmMHqFfK, ambele fiind publicate și pe pagina de facebook discoverbihor. Fotografiile câștigătoare vor fi premiate în cadrul unui eveniment festiv organizat în data de 18 mai 2018.

„Concentrate în destinații turistice cu un grad de atractivitate ridicat, obiectivele turistice din Bihor satisfac cele mai diverse motivații și asigură posibilitatea practicării diferitelor tipuri de turism - de recreere, curativ sau cultural, concretizate în diverse activități: drumeții, speoturism, via ferrata, rafting, cicloturism, schi, băi termale, tururi culturale sau gastronomice”, susţin organizatorii. Partenerii AMD Bihor în acest concurs sunt Facultatea de Geografie, Turism și Sport, Departamentul de Economie al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea, RNP Romsilva – Administraţia Parcului Natural Apuseni RA, Centrul Pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor. Susținătorii evenimentului sunt Asociația Ovi D. Pop, AventuraTrekking, Cabana Cetățile Ponorului, Crama Ur, Interregional Călători, Pensiunea Ski Pass, Rent a Bike, Water Team.

foto: AMD Bihor