Asociația Internațională „Euro Foto Art” și Summit Agro România, în parteneriat cu Asociația pentru Civilizația și Cultura Vinului „Millesime” organizează Concursul internațional de artă fotografică „Via, vinul și bucuria de a trăi”, dotat cu premii în bani și medalii.

Concursul este organizat sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) în cadrul Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc. La proiect pot participa membrii creatori ai AIEFA și ai celor 62 de organizații partenere ale acesteia din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, precum și alți iubitori ai fotografiei, cu un număr de zece de imagini/ autor care se încadrează în genericul concursului internațional. Organizatorii intenționează să editeze catalogul tipărit al Salonului Internațional.

Participarea la concursul internațional este gratuită.

Toate lucrările vor avea titlurile, înscrise și în borderou, în limbile română sau engleză. Organizațiile partenere vor trimite colecțiile pe borderou colectiv. Borderoul va fi trimis completat corect şi complet, în format electronic, prin e-mail, pe adresa: eurofotoart@gmail.com semnat de președintele Fotoclubului. Semnătura va certifica, în acest fel, originalitatea imaginilor, precum și faptul că lucrările aparţin autorilor, respectiv că ele au fost realizate în România. Organizatorii salonului nu răspund pentru eventualele încălcări ale Legii nr. 8 din 1996 din România (privind drepturile de autor) de către participanţi. Nu se acceptă în concurs lucrări despre persoane în stare de ebrietate sau lucrări care cuprind etichete de vin sau care pot fi interpretate ca o reclamă pentru un producător de vin, respectiv lucrări participante la prima ediție a concursului internațional.

Premiile sunt următoarele: premiul I - 330 euro, premiul II - 220 euro, premiul III - 110 euro, premiul de Excelență „Millesime”. Cu această ocazie vor fi acordate următoarele medalii: medalia de aur, argint și bronz, respectiv șase plachete - „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”.

Vernisajul Salonului Internațional, precum şi înmânarea premiilor, vor avea loc la Centrul Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică din cadrul Palatului Princiar al Cetății medievale Oradea, Corpul E, parter, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc. Salonul Internațional va fi prezentat, ulterior, în mai multe oraşe din România, precum și peste granițele țării.

Ultimul termen de primire a lucrărilor este 1 septembrie. Jurizarea va avea loc în  2 septembrie, iar anunțarea rezultatelor anunţarea rezultatelor, în 9 septembrie. Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: eurofotoart@gmail.com sau la telefonul: 0741/ 212111.