Poeta Mihaela Dindelegan a câştigat Premiul Special Nicolae Labiş” în cadrul ediţiei din acest an a Concursului Naţional de poezie „Radu Cârneci”. La concurs au participat 75 de poeţi, autori de volume, iar organizatorii au acordat trei premii speciale, precum şi premiile I, II şi III, respectiv un număr de patru menţiuni.

Revista Arena literară și Asociația Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cărții au organizat, în acest an, cea de-a treia ediție a Concursului Național de Poezie „Radu Cârneci”.

Participarea la concurs a fost deschisă poeților de limbă română, indiferent de vârstă și țara de rezidență, tematica din acest an fiind „Anotimpurile”.

La concurs au participat 75 de poeţi, autori de volume, iar organizatorii au acordat trei premii speciale, precum şi premiile I, II şi III, respectiv un număr de patru menţiuni.

Poeziile au putut fi trimise în perioada a fost 15 februarie – 31 martie 2020, iar jurizarea s-a făcut în perioada 1 – 18 aprilie 2020. Grupajele de poezii selectate au fost supuse atenției unui juriu format din cinci scriitori de prestigiu.

Poeta Maria Mihaela Dindelegan a trimis un grupaj de 10 poezii şi sonete pe tema dată, “Anotimpurile”, obţinând Premiul Special “Nicolae Labiş”.

“Mă bucur pentru acest premiu, deoarece în competiţie au intrat poeţi consacraţi din toată ţara, autori de volume de poezii. Dincolo de faptul că am obţinut unul dintre cele trei premii speciale ale concursului, evenimentul în sine are valoare, deoarece, cu acest prilej, una dintre editurile organizatoare îmi va publica un nou volum de poezii pe care l-am scris în ultimele luni. Mai mult, festivitatea de premiere fusese planificată a avea loc în cadrul Salonului Internaţional Bookfest de la Bucureşti. În prezent, însă, este cu semnul întrebării organizarea evenimentului, din cauza pandemiei”, ne-a declarat Mihaela Dindelegan.

Fiecare din câştigătorii premiilor speciale şi a premiilor I, II şi III, vor beneficia de publicarea unui volum de poezii la o editură din Bucureşti.

“Mii de mulţumiri organizatorilor, în special domnului Nicolae Roşu, directorul Editurii Betta, precum şi juriului format din criticul literar Aureliu Goci, președinte, şi scriitorii: Victoria Milescu, Paula Romanescu, Victor Atanasiu, Șerban Codrin și Lucian Gruia”, a scris poeta pe pagina sa de Facebook.