Sâmbătă, 13 iulie, de la ora 20.00, în parcul Muzeul Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), va avea loc conferința „Discoteca anilor ’70-’80”.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Tipografiei de idei | #hailamuzeu, ediția a II-a, și va fi susținută de dr. Cristina Pușcaș, muzeograf, care este curatorul expoziției permanente cu același nume din cadrul Secției Muzeul Orașului Oradea. Sunt invitați atât orădenii care doresc să retrăiască atmosfera anilor respectivi, cât și tineri din generația actuală. Conferința va fi urmată de o discotecă cu muzică pe aceeași temă, a cărei atmosferă va fi animată de Varga Ștefan, DJ la discoteca ARLUS din Oradea în perioada respectivă.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Visit Oradea și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Teatrul Regina Maria, Teatrul Szigligeti, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Hotel Continental, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” și Autogrand Oradea, Skoda România (partener de mobilitate).

Intrarea este liberă. Pentru a intra în atmosfera anilor ’70-’80, doritorii sunt încurajați să abordeze o vestimentație în ton cu acele vremuri.