Următoarea conferință Bibliovibes îi va avea ca protagoniști pe Ada Milea & Bobo Burlăcianu. Evenimentul se va desfășura vineri, 26 iulie, la ora 20.00, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor, în zona bibliotecii în aer liber organizată de Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.

 

Ada Milea, născută la Târgu Mureș pe 5 august 1975, este absolventă a Universității de Artă Teatrală din Târgu Mureș, specializarea Actorie, din 1998. A început cariera la Teatrul Național din Târgu Mureș, după care a devenit artist independent. Ada Milea a susținut numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate, în țări precum: Marea Britanie, Statele Unite, Franța, Belgia, Spania, Germania, Elveția, Olanda, Italia, Suedia, Polonia, Ungaria, Israel, Finlanda și Republica Moldova. De asemenea, a colaborat cu Cirque du Soleil în 2002 și cu renumiți regizori români pentru muzica unor spectacole de teatru. Printre premiile obținute de-a lungul carierei se numără „Premiul special al juriului” la diverse festivaluri internaționale de teatru, premii la festivaluri de muzică folk, „Premiul Criticii” la Gala UNITER 2006 și „Premiul pentru muzică de teatru” la Gala UNITER 2008. Ada Milea este și autoarea cărții „Quijote” și a compus muzica pentru filmul „Tertium non datur” regizat de Lucian Pintilie.

Bobo Burlăcianu s-a născut pe 1 septembrie 1979, la Dorohoi. A absolvit Liceul Teoretic „Grigore Ghica” din Dorohoi în 1998 și Facultatea de Biologie a Universității „Al.I. Cuza” din Iași în 2002, urmată de Regie Film la Universitatea Hyperion din București în 2011. În timpul liceului, a învățat să cânte la chitară și a fost membru al trupei de umor Patrula 0. A fondat trupa Fără Zahăr, debutând cu albumul „Episodu` unu: Amenințarea faitonului” în 2003, pentru care a obținut Discul de Aur. De-a lungul carierei, a colaborat cu Ada Milea în spectacole-concert precum Quijote, Nasul, Deliruri și Alcool, Insula și Cântece de iarnă. În 2012, Bobo Burlăcianu a înființat formația de rock alternativ The Bread Pits. De asemenea, a compus muzică pentru diverse spectacole de teatru și a debutat ca regizor muzical în 2018 cu spectacolul concert PiSiCi la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava. În 2020, trupa Fără Zahăr a lansat albumul „Comedie Amăruie”.

„Vă așteptăm la o conferință cu personaje și instrumente, o conferință cântată cu umor despre oameni, jucării, natură și multe altele”, menționează organizatorii.

Intrarea este gratuită!