Teatrul Regina Maria Oradea găzduieşte în 27 şi 28 iunie două reprezentaţii ale spectacolului Doi pe-o bancă, după Aleksandr Gelman, ai căror protagonişti sunt Mihei Bendeac şi Ilona Brezoianu.

Adaptarea şi regia spectacolului sunt realizate de Mihai Bendeac, scenografia de Gabriella Spiridon, iar muzica de Mihnea Irimia.

„Un bărbat și o femeie, la lăsarea întunericului, într-un parc ce devine sufragerie, dormitor, dar mai ales scena disputei, a intrigii ce se țese odată cu exultanța senzorială și senzuală a celor două personaje - Vera și Fedea (Iura, Alexei). Doi oameni ce se lasă prinși în iluzia unei iubiri posibile, care poate apărea (într-o formă vagă), totuși… chiar și după trei, patru mariaje ratate. Realizezi că, de fapt, niciunul nu vrea să plece de pe banca aceea, ce închide în ea, ca într-un spațiu miraculos, suspansuri, trăiri, un timp al posibilităților, în care se poate visa la fericire. Și nu asta facem, căutăm?”, se arată în sinopsis.

În viziunea Lilianei Popa, „dialogurile picarești sunt monologuri detaliate, naratoriale ce nu mai conving pentru că ei nu mai cred în trecutul lor, devenind iresponsabili și nerespunzători… Concluzia: amândoi sunt speriați în fața unei posibile singurătăți într-o lume înnebunită, în această civilizație a divorțurilor, în acest post-apocalips, care ne-a adus destrămarea a tot ce construise omul mai bun în mileniile dinainte: ideea, ba chiar destinul unei familii”.

„Aleksandr Ghelman, dramaturg rus contemporan, propune reîntâlnirea într-un parc dintre un bărbat și o femeie, prilejul unor destăinuiri despre destinul fiecăruia marcat de eșecuri. De la cochetărie și minciună, cei doi ajung la un trist adevăr ..

Două destine ciudate, frânte, două destine tragic-comice. Întâlnirea începe cu minciuni dar… se ajunge la adevăr. La lăsarea întunericului, El și Ea se-ntâlnesc… în parc. De-aici se naște o comedie emoționantă, în care adevărurile se dezvăluie cu dificultate, dar și cu mult umor și intensitate. Un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi”, mai scrie Liliana Popa.
Biletele s-au pus în vânzare pe iabilet.ro