Revista Familia invită orădenii mâine, 12 mai, de la ora 19.30, la cea de-a treia ediţie din cadrul seriei Întâlniri internaţionale, un eveniment care reuneşte online scriitori, traducători, lectori sau studenţi din Europa, care au ca punct comun românismul.

Întâlnirile Internaţionale ale Familiei sunt un prilej pentru publicul orădean şi nu numai, de a se întâlni cu scriitori români, traducători şi studenţi la Românistică din ţări în care opera lor a fost mai puţin promovată. Ediția pilot a acestui proiect avut loc în data 14 aprilie, şi a avut-o ca  invitat pe scriitoarea Doina Ruști.
Cea de-a treia ediție a Întâlnirilor internaţionale inițiate și moderate de poetul de expresie cehă și traducătorul Mircea Dan Duţă, desfășurate sub auspiciile revistei Familia, îi va avea ca invitați pe scriitorul Radu Sergiu Ruba și pe scriitorul și traducătorul Peter Sragher. Invitat special este tânărul critic literar Romeo Aurelian Ilie.

„Această serie de evenimente este destinată în special româniștilor, traducătorilor, studenților la Românistică din Europa Central și de Sud-Est. Scopul principal al Întâlnirilor internaţionale este promovarea literaturii contemporane din România în rândurile celor care o pot pune în valoare așa cum merită prin deschiderea drumului său către ochii, urechile și inimile cititorilor din alte țări”, transmit organizatorii.

Cei interesaţi pot participa online prin Google Meet, linkul putând fi regăsit în evenimentul anunţat pe Facebook, sau pot urmăi întâlnirea live, pe pagina de Facebook a Revistei Familia.