Într-o atmosferă relaxantă, alături de colaboratorii pe care i-a avut de-a lungul timpului, vineri, 12 ianuarie, la Biblioteca Județeană, ing. Miorița Săteanu și-a lansat cartea „Cugetări adunate... și la prieteni date”.

Cartea a ieșit de sub tipar la sfârșitul anului trecut și relevă o sinteză a activităților ultimilor ani, și nu numai, a Mioriței Săteanu. Activități care înseamnă, în primul rând, implicare în viața comunității, proiecte sociale și culturale realizate împreună cu Uniunea Femeilor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, cu diferite ONG-uri, dar și proiecte dedicate copiilor.

Evenimentul, găzduit de Biblioteca Județeană, a avut loc în Săptămâna premergătoare Zilei Culturii Naționale. Cu această ocazie, au fost expuse lucrări de grafică dedicate lui Mihai Eminescu, semnate de diferiți graficieni, o surpriză plăcută pentru invitații la eveniment. Printre invitați s-au numărat colaboratori mai vechi sau mai noi ai autoarei cărții, prof. univ. Vasile Marcu, prof. univ. Agnes Marcu (care a vorbit despre Ziua Culturii Naționale), Maria Bilan, Maria Matei (care a interpretat și câteva cântece foarte cunoscute cum ar fi „Eminescu”, un omagiu neprețuit adus poetului nepereche de trei români basarabeni: poetul Grigore Vieru și soții Ion și Doina Aldea Teodorovici, romanța „Sara pe deal”), Florica Mera, poetul Aurel Horgoș (care a recitat o poezie semnată de el și dedicată autoarei cărții pentru dăruirea, hărnicia și implicarea ei în viața urbei). La sfârșit, Natalia Mendre, o elevă talentată, de numai 8 anișori, a oferit celor prezenți un moment artistic.

Evenimentul, parte din proiectul „Cetățeni la puterea a treia”, a adus bucurie în sufletele celor prezenți, uitând pentru cateva ore despre problemele și provocările cotidiene.