Asociația Internațională Euro Foto Art”, în parteneriat cu Clubul Fotografic Nufărul”, organizează, în perioada 12 - 14 august, un maraton fotografic la care vor participa artiști fotografi din Marghita, Oradea, Târgoviște și Zalău.

 

Evenimentul internațional inititulat simbolic “Maortaza” va debuta sâmbătă, 12 august, ora 09.30, la sediul celor două organizații din Cetatea Medievală Oradea. La ora 10.00, artiștii fotografi participanți la proiect vor vizita Colecția de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István din cadrul Muzeului Cetății și Orașului Oradea.

Următorul eveniment va avea loc la ora 11.00, la Galeria “Euro Foto Art”, unde va fi vernisată o expoziţie a Grupului Fotografic Târgovişte 2011. La eveniment vor fi prezenţi şi artişti fotografi de la clubul din Târgovişte: Ciprian Grigorescu, Mirabela Grigorescu, Paul Lepădatu și Ion Mărculescu, președintele organizației, expoziția membrilor Grupului Fotografic Târgoviște 2011. Expoziția alcătuită din 100 de fotografii monochrom și color care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice. Momentele muzicale ale vernisajului vor fi asigurate de artiștii Alexandrina Chelu și Florian Chelu.

Următorul eveniment al maratonului este organizat în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor şi va avea loc la ora 12.00, în Turnul Primăriei, unde când va fi vernisată expoziţia „Prolissum 2017”. Expoziţia  este alcătuită dintr-o selecție de 25 de fotografii realizate de absolvenții cursului de tehnică și artă fotografică organizat de Asociația “Euro Foto Art” în Zalău. Absolvenţii sunt: Bálint Tibor, Iulian-Adrian Margin, Robert Nichilciuc, Ecaterina Iuliana Olaru, Corina Stoica, Amalia-Maria Șimișnean și Süle Dávid-Károly. Momentele muzicale vor fi susținute de violistul Thurzó Sándor József. Programul zilei de sâmbătă cuprinde și deplasări de creație în centrul istoric al orașului Oradea, dar şi activități derulate în laboratorul analog din Cetatea Medievală, la care vor participa peste 20 de cursanți din Marghita și Zalău.

Maratonul  va continua duminică, 13 august, la Marghita, alături de cei 16  participanți la cursul de tehnică și artă fotografică condus de cunoscutul artist fotograf orădean Ștefan Tóth şi se va încheia luni, 14 august, în Debreţin. Începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural “Kölcsey Ferenc” va avea loc vernisajul expoziției artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea. Cu această ocazie vor fi expuse 50 de fotografii monochrom și color realizate de artiștii fotografi din Debreţin (HU), Ivano Frankivsk (UA) și Oradea (RO).