Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională Euro Foto Art, o nouă expoziție de artă fotografică. Sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică  și Artă Fotografică Ștefan Tóth István (Corp B, etaj I) vor găzdui, din data de 31 mai, expoziția membrilor Fotoclubului Dunărea Japoneză din Yokohama (Japonia).

Expoziția artiștilor fotografi japonezi cuprinde 72 de fotografii color, realizate de: Aston Bridgeman (orginiar din Marea Britanie), Chigira Keiko, Hayase Kisera, Kato Masami, Kawano Katsushige, Koizumi Masaaki, Nakanishi Michiyo, Obayashi Yoshiyuki, Osada Mikiko, Sato Mihoko, Takahashi Kazuhiro, Tazaki Ryuichi, Totsuka Atsuo și Yoshioka Naomichi.  Fotoclubul „Dunărea Japoneză” din Yokohama (Japonia), una din cele mai active organizații partenere din cele 57 ale Asociației Internaționale Euro Foto Art,  a luat ființă în luna aprilie 2011. Fotoclubul japonez și-a propus organizarea de expoziții şi workshopuri, atât în Japonia, cât și în țările limitrofe Dunării. În prezent, clubul numără peste 30 de membri din care trei sunt fotografi profesioniști și 27 sunt fotografi amatori. Majoritatea artiștilor fotografi sunt și membri ai Asociației de Prietenie Japonia – Ungaria, iar preşedinte este artistul fotograf Tazaki Ryuicshi. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 10.00, în prezența unui grup de 11 artiști fotografi japonezi în frunte cu președintele Fotoclubului „Dunărea Japoneză”, Tazaki Ryuichi. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației Duo Varadiensis, Thurzó Sándor József (violă). La eveniment a fost invitat și ambasadorul Japoniei în România, Excelența Sa Hitoshi Noda, care nu poate onora invitația și care a transmis un mesaj de mulţumire, felicitând Euro Foto Art pentru colaborarea cu artiştii japonezi.

După vernisaj, artiștii vor participa la mai multe workshopuri în Nordul județului Bihor, precum și la Jebuc, județul Cluj, respectiv în Cluj-Napoca. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data  de 1 iulie 2019, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00.