Anul acesta, Ziua Internațională a Muzicii va fi marcată cu un foarte interesant concert cameral susținut de pianista concertistă Andreea Tinca și violonista de excepție Paula Gherasim.

Concertul va avea loc duminică, 1 octombrie, ora 17.00, la cunoscutul Centru Cultural „Posticum” din Oradea.

Andreea Tinca este absolventă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, unde a studiat pianul, și a Universității Naționale de Muzică București, unde a absolvit studii de Master, tot în Interpretare Pianistică.

Fiind laureată în cadrul concursurilor internaționale, a susținut, de asemenea, recitaluri la București, Cluj, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Tecuci, Arad, Lugoj, Reșița, Partoș, Carei, Sinaia, Câmpina, Szeged etc. În 2015, a obținut o bursă la „Musik und Kunst Privaat Universität der Stadt” din Viena, la clasa profesorului Karl Barth. De asemenea, a avut apariții în emisiuni TV și Radio. În prezent, urmează un doctorat în muzică.

Violonista Paula Gherasim este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, iar în prezent este doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Muzică din Timișoara, fiind și membră a Filarmonicii de Stat Sibiu. A participat la concerte în Italia, Grecia, Germania, Slovacia și Bulgaria și a avut ocazia de a performa alături de dirijori precum Cristian Mandeal, Alessandro Crudele, David Crescenzi, etc.

În programul serii sunt propuse lucrări de Beethoven, Brahms, Liszt și Prokofiev.

Intrarea este liberă!