Maratonul expozițional „Impuls II” a debutat luni seara, 27 mai, la Quark Gallery cu expoziția Alexandrei Brezeanu, „Portretele lui Dorian Gray”. Bucurându-se de o prezență impresionantă a publicului în majoritate tânăr, profesorii Facultății de Arte, dar și gazdele evenimentului, Asociația Culturală Ars Nobilis, au prezentat expoziția și mesajul artistic al Alexandrei Brezeanu.

„Seria Portretelor lui Dorian Gray” se constituie ca o meditație vizuală asupra condiției omului contemporan, pe care Alexandra Brezeanu, studentă în anul III la specializarea Pictură, îl vede ca fiind captiv într-o lume în care esteticul a ajuns valoarea supremă”, arată, în prezentarea sa, conf. univ. dr Ştefan Gaie. „Tema abordată în creațiile sale este una de extremă actualitate, problema dezumanizării ființei umane, a disoluției eului sub presiunea tot mai mare a culturii de consum fiind astăzi în atenția atât a artiștilor, cât și a specialiștilor din cele mai diverse domenii”, mai arată conferenţiarul. „Având ca punct de plecare drama trăită de Dorian Gray, celebrul personaj imaginat de Oscar Wilde, lucrările Alexandrei Brezeanu surprind cu o extremă acuitate diferitele stadii de degradare ale ființei umane. Obsedat de căutarea frumuseții veșnice, Dorian Gray ajunge să renunțe la lumea sa interioară, distrugând ultima fărâmă de umanitate pe care o mai avea, iar pictura devine reflexia degradării sale, dobândind o viață proprie. „Portretele lui Dorian Gray” ne prezintă într-un limbaj vizual extrem de convingător figuri umane descompuse prin care studenta reușește să ne atragă atenția asupra contrastului dintre aparență și esență, asupra formei golite de conținut și nu în ultimul rând asupra disoluției valorilor (a frumosului, dar nu numai) în lumea contemporană”, a încheiat Ştefan Gaie. Expoziția poate fi vizitată în zilele de sâmbătă și duminică,  între orele 15.00-20.00, până pe 7 iunie, la Quark Gallery, strada Cuza Vodă 21A.

Următoarele expoziții din această săptămână incluse în proiectul Impuls sunt: 29 mai, Grafică - Ana Munteanu – Muzeul Țării Crișurilor, str. Armatei Române,1/A, ora 18.00;

30 mai, Design de obiect – Ianina Baciu. Complexul Era Shopping Park, nr.10, ora 18.00;

31 mai, Arte Decorative - Alice Condurache, Tucano Coffee, Aurora Retail Mall, ora 18.00: 1 iunie,  Pictură și Multimedia - Tiberiu Zsoldi, Muzeul Orașului Oradea, ora 18.00; 2 iunie, Design - Oliviu Deines Ana, Aula Magna, strada Universității nr. 1, ora 18.00. Intrarea este liberă.