Trăim într-o lume obosită, plină de decepții și dezamăgiri. Acesta este și motivul pentru care, în momentul în care am început să pictez, mi-am dorit să evadez din această lume, virtual, și să-mi ofer o lume a mea, un univers în care, pentru un timp, să uit de tot și de toate.

Nu a fost deloc ușor, deoarece m-am lansat într-o aventură pentru care nu aveam pregătire în domeniu. Însă, dorința de a face ceva frumos și util a învins. Și așa, m-am apucat de pictat, realizând, până în prezent, peste 250 de lucrări: peisaje, naturi statice, reproduceri după mari pictori (Pablo Picasso, Henri Matisse, Van Gogh, Monet, Salvador Dali). Numai că, ajungând aici, am intrat, oarecum, într-un impas: nu am unde să expun aceste lucrări. Nu înțeleg de ce, așa cum există preocupare sporită în alte țări ale Uniunii Europene (Italia, Franța, Spania, Germania, Olanda etc.), de a stimula și ajuta activitatea pictorilor amatori, organizându-le standuri permanente pentru expoziții și ajutoare sub formă de materiale (culori, cartoane etc.), la noi, nu se poate!

În concluzie, consider că ar fi binevenit ca, pe simezele Cetății Oradea sau într-un alt spațiu primitor de cultură, să se acorde, „un cinci metri liniar” pentru expunerea lucrărilor pictorilor amatori, prin rotație.

Ar fi un demers extraordinar pentru artă, dar... cine să o facă?

Liviu MARC, pictor amator orădean