Oradea şi Salonta se află pe lista celor 20 de localităţi care vor găzdui proiecţiile simultane la deschiderea aniversară a TIFF din anul 2021. Pelicula aleasă este Dineu cu vecinii de sus (regia Cesc Gay), care va avea parte de o proiecţie specială în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi în celelalte oraşe, în paralel. 

La aniversarea a 20 de ediții de TIFF, emoțiile Galei de deschidere vor fi resimțite, în acest an, în 20 de localități din țară, simultan. Vineri, pe 23 iulie, de la ora 21.00, comedia spaniolă Dineu cu vecinii de sus  (r. Cesc Gay) va avea parte de o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj-Napoca și se va vedea, în paralel, pe marile ecrane din: Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (jud. Brașov), Florești (jud. Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (com. Cornești), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița. Sub umbrela #împreunăprinfilm, evenimentul va marca deschiderea oficială a celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată în perioada 23 iulie - 1 august, la Cluj-Napoca.
Spectatorii din Oradea vor putea urmări comedia spaniolă în Amfiteatrul din Cetate, în timp ce spectatorii din Salonta sunt invitați în Parcul Turnul Ciunt.

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental/ The People Upstairs se numără printre titlurile prezentate la TIFF în cadrul parteneriatului cu Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián. Spectatorii îi vor recunoaște în filmul nominalizat la cinci premii Goya pe vedetele spaniole Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young PopeNarcosBelén Cuesta (La casa de papel, Parking, în regia lui Tudor Giurgiu), deveniți atât instigatori, cât și victime ale unui tsunami emoțional, provocat de o propunere neobișnuită, pe cale să condimenteze viețile amoroase ale vecinilor.