Asociația Internațională „Euro Foto Art” și Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural îi invită pe toți iubitorii de fotografie la vernisajul unei expoziții care prezintă imagini inedite din Japonia. Pe simezele sălilor Colecției de Tehnică și Artă Fotografică din cadrul secției de Istorie a Muzeul Orașului Oradea vor fi expuse ultimele creații ale reputatului artist fotograf orădean Ștefan Tóth .

Expoziția este alcătuită din 72 de fotografii monochom, realizate cu ocazia unei deplasări de creație efectuată de Ştefan Toth la invitația Fotoclubului „Danube” din Yokohama (Japonia). Vizita de creaţie a avut loc în perioada 1 - 14 octombrie. Publicul vizitator va putea descoperi imagini inedite în locuri pitorești ale Japoniei, realizate cu măiestrie artistică. Subiectele preferate de artistul fotograf sunt: portrete, esee și socio-fotografiile. În plus, expoziţia conţine şi fotografii de arhitectură. 

„Am ajuns a treia oară în Japonia. M-am bucurat că de această dată am întâlnit subiecte care m-au provocat la fotografiat. Am încercat să surprind momente inedite, consider că am putut demonstra și de această dată care ar trebui să fie direcția spre care să se orienteze  fotografia artistică: să fie povestea vizuală a fracțiunii de secundă”, afirmă artistul fotograf expozant. Acesta a mai remarcat că japonezii au un deosebit respect pentru fotografi şi se lasă cu uşurinţă surprinşi de obiectiv.

Ștefan Tóth  a pus bazele Clubului Fotografic Nufărul Oradea, în anul 1976, fiind preşedintele lui vreme de 42 de ani. În anul 2008 a pus bazele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, al cărei președinte este de un deceniu. În perioada anilor 2007 - 2012 a acceptat funcția de președinte al Asociației Artiștilor Fotografi din România, după o criză de 17 ani în care s-a aflat asociația națională. Este fondatorul, managerul și curatorul Galeriei „Euro Foto Art”, cea mai longevivă galerie permanentă de artă fotografică din România, în care au fost expuse peste 560 de expoziții de artă fotografică ale creatorilor de pe întregul mapamond. Este fondatorul și curatorul principal al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică expusă cu caracter permanent în secția de istorie a Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural. El a donat majoritatea exponatelor, a căror valoare depăşeşte 10.000 de euro. Cu lucrările artistului au fost organizate peste 100 de expoziții personale de artă fotografică în zeci de țări din Europa, Asia, Brazilia, Argentina și Noua Zeelandă. Pentru meritele sale a fost declarat membru de onoare a zeci de asociații, societăți și fotocluburi din întreaga lume.  Vernisajul expoziției personale va avea loc duminică, 11 noiembrie la ora 10.00, în prezența autorului. Lucrările sale vor fi prezentate de av. dr. Pașcu Balaci, dramaturg, membru al Uniunii Scriitorilor din România (în limba română) și de redactorul Szűcs László, redactorul șef al revistei de cultură „Várad” (în limba maghiară).  Momentele muzicale vor fi oferite de artiștii dr. Carmen Vasile (voce) și Thurzó Sándor József (violă). După vernisaj, de la ora 11.00, va avea loc în sala de conferințe (G) do proiecție de digiporamă cu imagini color fotografiate în Japonia. Expoziția „Impresii din Japonia”  va rămâne la dispoziția publicului până în 6 decembrie.