Asociația Internațională Euro Foto Art va organiza, în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural și Casa Partium din Debrețin, ediția a IV-a a Concursului internațional al fotoreporterilor din Euroregiunea Bihor - Hajdú Bihar, dotat cu mai multe Cupe și medalii. Expoziția internațională va fi vernisată în anul 2021, în Oradea), respectiv în orașul Debrețin.

La concurs pot participa fotoreporteri din mass-media tipărite și electronice din județele Bihor și Hajdú Bihar, cu câte 10 imagini de fotoreportaj/ autor, realizate pe parcursul anului 2020, în cele două județe. Fiecare imagine trebuie însoțită de un text de maximum trei rânduri, care să facă referire la denumirea evenimentului, locul și data când a fost fotografiat. Imaginile vor fi trimise împreună cu Borderoul de participare, care va purta și semnătura de confirmare a originalității creației. Datorită sprijinului financiar primit din partea Casei „Partium” din Debrețin, participarea fotoreporterilor din cele două orașe este gratuită! Imaginile vor fi trimise, în vederea jurizării, prin e-mail pe adresa: fiapcenter.ro@gmail.com în format JPG (compresie medie), la rezoluţia de 96 dpi, RGB, mărimea fişierului nu trebuie să depăşească 1Mb, cu latura mare minim 3000 de pixeli.

Un juriu format din criticul de artă dr. Ramona Novicov, Stanik István expert media din Debrețin (HU) și artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației „Euro Foto Art” (președintele juriului) vor stabili în baza criterilor de apreciere a fotografiei de reportaj imaginile acceptate. Cele mai reușite colecții vor fi expuse în cadrul unei expoziții reprezentative, iar cele valoroase vor fi premiate cu: Cupa Fotoreporterior Bihoreni, Cupa Muzeului Orașului Oradea și Cupa „Partium” Debrețin. Utimul termen de predare a imaginilor este data de 31 ianuarie. Jurizarea va avea loc în data de 1 februarie, iar rezulatele jurizării vor fi anunțate pe data de 3 martie. Ceremonia înmânării premiilor și vernisajul expoziției internaționale vor avea loc vineri, 5 februarie 2021, ora 16.00, în Galeria „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România din cadrul Muzeului Orașului Oradea, care va fi transmis online pe facebook-ul AIEFA.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către artiștii Grupul Cameral „Duo Varadiensis” Oradea: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă), care vor oferi mai multe piese din repertoriul român și maghiar.

Expoziția internațională a Fotoreporterilor din Oradea și Debrețin va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până la data de 4 martie, de marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00 (luni închis).