Iulia Rugină, regizoarea filmelor „Breaking News” și „Love Building”, revine în atenția publicului orădean cu primul său documentar, „Playback”.

Filmul va fi proiectat la cinematograful Transilvania, sâmbătă 30 septembrie, de la ora 21.00, sub egida TIFF Oradea, în prezența realizatorilor și a protagonistului filmului - celebrul disk jockey Sorin Lupașcu, premiat cu „Life Time Award” de către asociația DJ România și „Best Retro Concept” de către DJ Association Europe din Londra.

Pe lângă înregistrări de arhivă, care nu au mai fost prezentate până acum, filmul conține o coloană sonoră formată din hiturile anilor ‘80, românești și internaționale, țintind către o nostalgie colectivă și invitând la un proces de analiză emoțională a evoluției societății romanești până astăzi. „Playback se joacă cu înregistrări inedite din arhiva națională de filme și imagini din prezent, lăsându-l pe Sorin Lupașcu, unul dintre cei mai cunoscuți DJ în perioada optzecistă, să ne ghideze călătoria către paradisul pierdut al discotecii Ring din Costinești.

Proiecția va fi urmată de o petrecere live, la Butoiul de Aur, începând cu ora 23.00, în care Sorin Lupașcu va mixa exclusiv din colecția sa de mii de discuri vinyl, muzica anilor ‘80 și ‘90, cea care a acompaniat petrecererile visurile și speranțele a milioane de români în acei ani.

Iulia Rugina e regizoare și scenaristă, cunoscută publicului pentru filmele „Love Building” (2013), „Alt Love Building” (2014), „Breaking News” (2017), serialul „Ruxx” (2021), produs de HBO Max și scurt metrajele multi-premiate „Captivi de Crăciun” (2010) și „Să mori de dragoste rănită” (2014).