Un film documentar despre viaţa lui Mihai Eminescu realizat de o companie românească a fost premiat la un festival din India.

Cu o săptămână înaintea aniversării zilei de naștere a Poetului Național Mihai Eminescu, care din 2011 este sărbătorită, pe 15 ianuarie, și ca Ziua Culturii Naționale, filmul documentar românesc „Eminescu și Cernăuții” a ocupat locul doi, la Vindhya International Film Festival Madhya Pradesh - ediția 2024, din India, la categoria „Documentare”, secțiunea internațională.
Filmul a fost produs de GCC Film Worldwide București în regia lui Mihai Grosu, pe baza scenariului realizat de Ionel Novac și Vasile Bacu, producător executiv fiind Alina Politic.
Povestea începe cu plecarea tânărului Mihai Eminescu la școlile germane din Cernăuți, în 1857, viața sa școlară și se încheie cu ultima sa vizita, din Ajunul Crăciunului anului 1885. Filmul a fost finanțat integral de societatea GCC Film Worldwide SRL, București. La festivalul de anul acesta s-au înscris peste 450 filme artistice, documentare, din peste 40 de țări.
Potrivit site-ului festivalului, filmele câștigătoare sunt prezentate pe: www.viffmp.com. Vindhya International Film Festival Madhya Pradesh (VIFFMP) se prezintă, pe site-ul propriu, „ca un loc de întâlnire pentru regizori și oameni care sunt interesați de lume în varietatea ei, abordările diferite ale vieții, filmul ca formă de artă, mediu și instrument de exprimare socială.