Duminică, 4 noiembrie, de la ora 11.00 şi de la ora 17.00, la Teatrul Arcadia au avut loc premierele spectacolului Apolodor, pinguinul călător, o reeditare a proiectului artistic realizat de Ion Mâinea, în regia lui Sebastian Lupu.

Spectacolul, care se adresează copiilor cu vârste mai mari de 5 ani, a fost primit cu multă căldură de publicul mic şi mare. Aventurile lui Apolodor, pinguinul de la circul din Calea Moşilor, căruia i se face dor de fraţii lui din Labrador, au prins viaţă într-un spectacol plin de culoare şi voie bună. Actorii Igor Lungu, Zentania Lupşe şi Florian Silaghi au antrenat spectatorii cu talent şi entuziasm, iar decorul imaginat de Oana Cernea a întregit atmosfera şi mirajul din impresionanta lume a circului.

La finalul spectacolului, pe harta unde sunt proiectate picturile Mădălinei Baciu, a apărut fotografia regretatului artist Ion Mâinea, cel care a pus bazele spectacolului „Apolodor, pinguinul călător”, acum mai bine de 13 ani.

Apolodor, pinguinul călător este un spectacol pentru cei mici și cei mari deopotrivă, o călătorie fabuloasă, îmbrăcată minunat în poezia lui Gellu Naum. Apolodor este un pinguin care s-a născut și a crescut la circ. El decide că a venit momentul să-și cunoască adevărata familie și pleacă într-o călătorie plină de peripeții pentru a-și găsi frații. Ajuns la destinație, Apolodor realizează însă că familia reală este cea în care ai crescut și în care te-ai simțit iubit. „Apolodor, pinguinul călător” se adresează copiilor cu vârste mai mari de cinci ani, dar și părinților care își vor redescoperi simțul ludic, vizionând acest spectacol.

Cele două premiere de duminică, 4 noiembrie, au fost jucate cu casa închisă. Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc duminică, 2 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia. Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului Regina Maria și online, pe biletmaster.ro.