Humanitas Junior invită orădenii sâmbătă, 24 februarie, la librăria de pe strada Republicii, unde va avea loc o întâlnire cu Otilia Mantelers și „Cărțile Otiliei“. Dubla lansare de carte - „Secretul Monstrului“ de Otilia Mantelers, ilustrații de Livia Coloji și „Unde-a dispărut Pișpirel“ de Nichollas Allen - va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, specială pentru cei mici și cei mari.

Otilia Mantelers este instructor de parenting, blogger cu vechime și mare iubitoare de cărți. A avut norocul să studieze puterea terapeutică a jocului cu Lawrence J. Cohen, reputat doctor în psihologie, creatorul Playful Parenting și cel mai apreciat specialist în domeniu din lume; așa a ajuns să integreze jocul și joaca în activitatea ei. Este susținătoarea și promotoarea metodei Parenting by Connection, cu care s-a familiarizat în cadrul unui program intens de formare inițiat de organizația Hand in Hand Parenting din SUA. Pe aceste teme, organizează de câțiva ani cursuri pentru părinți și conferințe cu invitați internaționali. Otilia are trei copii, Yuri, Anna și Kimmy, împreună cu care citește în fiecare seară.

În volumul „Secretul Monstrului“, micii cititori fac cunoştinţă cu Jojo, cel mai năzdrăvan pisoi. Acestuia îi plac trenulețele de jucărie, se dă în vânt după plăcinta cu mere a bunicii și e mare cititor de cărți de povești. În ultima vreme, însă, el are de furcă cu un ditamai monstrul de culoare verde, pe care nu-l vede nimeni în afară de el. Cum reuşeşte Jojo să îmblânzească monstrul, cei mici vor afla citind întreaga poveste. Cea de-a doua carte lansată este „Unde-a dispărut Pișpirel” de Nichollas Allen.

„Plină de umor și duioșie, această carte amuzantă le povestește copiilor despre unul dintre aspectele cele mai intime și mai profunde ale identității lor. Cu ajutorul istorioarei lui Pișpirel, care pornește în cursa de înot pentru a câștiga premiul magic - oul doamnei Browne -, părinții le vor putea explica celor mici cum începe viața!”, aşa cum explică Otilia Mantelers.

Lansarea va avea loc la ora 11.30.