La Librăria Humanitas, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 11.00, va avea loc o dublă lansare de carte, „Tegument” și „Diversiune în eter”, de Radu Dinulescu, care se va desfășura sub egida Festivalului Internațional de Teatru Oradea.

Radu Dinulescu este cunoscut publicului orădean ca regizor. A semnat la Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria spectacolele „20.000 de leghe sub mări”, „O mie și una de frontiere (Povestea lui Aladin)” și „Gulliver”. Spectacolele sale de teatru sunt fascinante, cu marionete gigantice, cu imagini 3 D stereoscopice și fractali. Universul său imaginar nu prinde viață însă doar pe scenă, ci și pe hârtie, și este la fel de complex și impresionant.

Tegument, „Un OZN literar”, cum l-a calificat Matei Vișniec, este un roman cu adresabilitate universală, care se lasă greu din mână, până la ultima pagină. Așa cum tegumentul are trei straturi diferite și romanul are trei niveluri de comunicare diferite.

„Diversiune în eter” este o carte și un site web care, în sinergie, se adresează cititorului prin intermediul a 80 de QR-uri împrăștiate în majoritatea capitolelor. Poveștile, pentru că trama se desfășoară pe mai multe direcții, pornesc de la locuri, personaje, fapte reale din perioada 1966 – 1970, dar se duc în fantastic, sunt hiperbolizate pentru ca în final să ajungă să întâlnească prezentul, făcând o analogie la toate problemele și situațiile similare.

Moderatorul lansării de carte va fi criticul de teatru Doru Mareș, care este și președintele juriului secțiunii Concurs -  Festivalul de Teatru Scurt.