La Sala Mare a Teatrului Regina Maria, duminică, 24 septembrie, de la ora 19.00, va avea loc premiera spectacolului „Floare de cactus”, de Pierre Barillet și Pierre Grédy.

 

Pierre Barillet și Pierre Grédy sunt doi scriitori francezi, care au devenit un tandem emblematic al teatrului de bulevard. Colaborarea lor prolifică începe în anii ’40, iar „Floare de cactus” este unul dintre proiectele comune care s-a bucurat de un succes enorm, în special pe Broadway.

Spectacolul, regizat de Daniel Vulcu, surprinde povestea unui medic stomatolog de carieră, cam fustangiu, care se îndrăgostește de o fetișcană drăguță, cu care se „împacă foarte bine”. Însă, cum nu vrea sub nicio formă un angajament serios, găsește o soluție care îl face invulnerabil, cel puțin așa crede el: o minte că este căsătorit și are trei copii. Până aici, totul pare să meargă conform planului, dar lucrurile se complică când realizează că de fapt își dorește un viitor alături de ea. Așa că se aruncă într-un joc al identităților false și al minciunilor, din care este cam greu să se salveze. Noroc că o are alături pe asistenta lui devotată, care îl ajută să-și găsească propriul final fericit.

Spectacolul îi are în distribuție pe actorii Răzvan Vicoveanu, Lucia Rogoz, Georgia Căprărin, George Dometi, Alexandru Rusu, Gabriela Codrea, Daniel Vulcu și Anca Sigmirean, iar din figurație fac parte Adeline Tripa, Nicolae Segărceanu, Cristian Segărceanu, Cristian Domide, Sorin Mudura și Argentina Fodor.

Direcția de scenă a spectacolului îi aparține lui Daniel Vulcu, actualul manager al Teatrului Regina Maria. Scenografia este semnată de Florina Belinda Vasilatos, care a ocupat funcția de scenograf la Teatrul Szigligeti timp de 21 de ani și colaborează și cu alte teatre din țară și din Ungaria. Coregrafia este realizată de Dimény Levente, actor la Teatrul Szigligeti Oradea, regizor și coregraf, iar pregătirea muzicală este realizată Lăcrimioara Deac, profesor de canto muzică ușoară la Școala de Arte „Francisc Hubic” din cadrul Centrului de Cultură al județului Bihor și fondator și președinte al Asociației Culturale Art Group Music.

Din echipa de creație a spectacolului face parte și acordeonistul orădean Alin Răsădean, absolvent al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca, care urcă pe scena Teatrului Regina Maria pentru prima oară.

Pentru premieră nu mai sunt locuri disponibile, însă au fost puse în vânzare următoarele două reprezentații ale spectacolului, care vor avea loc în data de 5 și 29 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Biletele pot fi achiziționate de agenția teatrului (deschisă marți și joi de la ora 12.00 la 18.00, miercuri și vineri între orele 10.00 și 14.00, sâmbătă între orele 11.00 și 13.00 sau cu o oră înainte de spectacole) și online, de pe Eventim.ro.