În perioada 20 -24 martie, sub înaltul patronaj al Preasfinției sale Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, se desfășoară în județul Bihor maratonul cultural „Dumitru Radu Popescu – fiu al Bihorului”.

 

Perioada nu a fost aleasă întâmplător, în data de 21 martie a fiecărui an pe mapamond se organizează „Ziua Internaţională a Poeziei”. Cu ocazia împlinirii a trei luni de la trecerea în neființă a reputatului scriitor, vor avea loc mai multe evenimente.

În data de 20 martie, la ora 12.00, la Școala Gimnazială „D.R.Popescu” Nojorid, va avea loc un „podium poetic” susţinut de Gheorghe Vidican, urmat de un parastas în memoria scriitorului; despre viața și opera reputatului academician vor vorbi profesorii Catedrei de română de la școala care cu onoare îi poartă numele și poetul Gheorghe Vidican.

În data de 21 martie la ora 12.00, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” (unde D.R. Popescu a urmat cursurile liceale), va avea loc un moment de reculegere urmat de un podium poetic D.R. Popescu, Gheorghe Vidican, Silvia Bodea, Sara Berger; despre viața și opera reputatului academician vor vorbi poeții Silvia Bodea și Gheorghe Vidican; moment muzical asigurat de Alexandrina Chelu-Shorr și Florian Chelu-Madeva.

În aceeaşi zi la ora 16.00, la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea,

se va ţine un nou moment de reculegere în memoria scriitorului, urmat de un podium poetic D.R. Popescu și al poeților urbei; momente muzicale asigurate de Alexandrina Chelu-Shorr și Florian Chelu-Madeva, Raul Silaghi, conf. univ. dr. Carmen Vasile.

În data de 22 marte, la ora 12.00, la Universitatea din Oradea, Facultatea de litere, evenimentele vor debuta tot cu un moment de reculegere în memoria lui D.R. Popescu, urmat de podium poetic D.R. Popescu şi Gheorghe Vidican; despre viața și opera reputatului academician vor vorbi conf. univ. dr. Ioana Cistelecan şi poetul Gh. Vidican.

În data de 23 martie, la ora 10.00, la Școala Gimnazială Cociuba-Mare, evenimentele vor debuta cu un moment de reculegere în memoria lui D.R. Popescu și a poetului Ioan Davideanu, născut în satul Cărăsău, comuna Cociuba-Mare, urmat de un podium podium poetic Ioan Davideanu, D.R. Popescu, Silvia Bodea, Gheorghe Vidican: despre viața și opera reputatului academician vor vorbi poeții Silvia Bodea și Gheorghe Vidican.

În data de 24 martie evenimentele vor debuta tot la ora 10.00, la Școala Gimnazială Olcea, cu un moment de reculegere, podium poetic şi prezentări din viaţa scriitorului şi academicianului bihorean.