Festivalul de Film pe Frontieră a ajuns la cea de-a patra ediţie şi se va desfăşura la finele acestei săptămâni la Salonta. În program se regăsesc patru titluri de film românesc și maghiar, pelicule care au avut premiera în cadrul unor mari festivaluri internaționale.

Astfel, ediția din acest an propune titluri de succes ale celor două cinematografii printre care amintim filmul R.M.N., în regia lui Cristian Mungiu, film selectat anul acesta în competiția oficială de la Cannes și Fiul lui Saul, în regia lui László Nemes, câștigător al premiului Oscar pentru film străin în anul 2016. Regizorul Andrei Huțuleac va fi prezent la Salonta pentru a se întâlni cu publicul și pentru a-și prezenta filmul lui de debut #Dogpoopgirl, peliculă care a câștigat Marele Premiu la Festivalul de la Moscova în 2021. Regizoarea Agnes Kocsis va ajunge și ea la Salonta pentru proiecția filmului Eden, peliculă ce s-a lansat Ia Festivalul de la Rotterdam.

Filmat la Salonta în anul 2021, și câștigător al Mențiunii Speciale pentru scurtmetraj românesc, la TIFF, Moştenirea în regia lui Marian Fărcuț va avea o proiecție specială în cadrul festivalului, în prezența actorilor și a echipei de filmare.

Ca și la edițiile precedente, proiecțiile vor fi urmate de întâlnirea publicului cu invitații festivalului pentru sesiuni de întrebări și răspunsuri pe marginea filmelor vizionate.

 Toate proiecțiile vor avea loc în aer liber în Parcul Central din Salonta, cu intrare gratuită. Perioada de desăşurare este 26 august-28 august.
FFF este un eveniment organizat de către Primăria Municipiului Salonta și Rova Film.