La  Galeria „Ștefan Vilidár István” din Palatul Princiar al Cetății medievale Oradea (Corpul C, etajul I), a avut loc sâmbătă, 20 martie, vernisajul expoziţiei personale de fotografie a artistului fotograf Gabriel Stanciu din București, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA).

Expoziția, intitulată „Contrapunct”, cuprinde 50 de fotografii de o reală valoare artistică, grupate în trei cicluri: „Peisaj în infraroșu”, „Portrete” și  „Simfonia de primăvară”. Vernisajul expoziției organizate sub patronajul AIEFA a avut loc în prezența autorului, a familiei sale și a unui public restrâns, aşa cum impun restricţiile pricinuite de pandemie, şi a fost transmis live, pe Facebook. Evenimentul a fost urmărit online de peste 100 de iubitori ai fotografiei din întreaga țară. În deschiderea vernisajului, publicul a fost salutat de către președintele celor două organizații, artistul fotograf Ștefan Tóth, care a apreciat nivelul artistic al exponatelor, precum și contextul în care colaborează de câteva decenii cu artistul fotograf expozant. Ulterior, acesta care i-a înmânat Certificatul de Patronaj al AIEFA, nr 7 din 2021.În continuare, autorul fotografiilor a mulţumit organizatorilor pentru buna desfăşurare a evenimentului şi pentru condiţiile oferite şi a prezentat cele trei cicluri de imagini din expoziţie.

Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de reprezentantul Grupului cameral Duo Varadiensis din Oradea, Thurzó Sándor József (violă), care a interpretat piesele a trei compozitori din București: Cântec de leagān de Zeno Vancea (1900 - 1990),   Cântec de searā de Ludovic Feldman (1893 - 1987) și Din drâmboaie de Hilda Jerea (1916 - 1980). Expoziția organizată de Clubul Fotografic Nufărul Oradea în parteneriat cu AIEFA și Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural va rămâne la dispoziția publicului până în data de 22.04.2021 şi va putea fi vizitată zilnic între orele 08:00 – 20:00. Accesul este gratuit. Lucrările pot fi admirate şi pe siteul asociaţiei.