Marţi, 27 februarie, în Cetatea Oradea, în prezenţa unui public numeros, a avut loc vernisajul expoziţiei retrospective a artistului fotograf Teodor Radu Pantea. Expoziția, organizată cu ocazia aniversării a 65 de ani de viață, cuprinde 72 de fotografii monocolor și color de o valoare artistică deosebită.

Publicul prezent la eveniment a fost salutat, din partea conducerii Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea, de către dr. Diana Iancu, muzeograf. Moderatorul vernisajul a fost artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” şi curatorul expoziției, care a apreciat nivelul artistic a exponatelor și creativitatea artistului expozant. Dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor a elogiat în discursul său personalitatea artistului fotograf și creațiile sale. În încheierea vernisajului a fost lansat albumul de artă „Oglinda memoriei”, editat cu această ocazie. Momentele muzicale ale serii au fost oferite de către Alexandrina Chelu și dr. Carmen Vasile.

Teodor Radu Pantea este lector univ. dr. la Universitatea Oradea, Facultatea de Arte Vizuale, disciplina Foto Art, din anul 1995 şi la disciplina Fotojurnalism în cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din anul 2003. A elaborat prima teză de doctorat cu o temă din cadrul istoriei fotografiei din România, finalizată în anul 2006. Este membru de onoare a peste 20 organizații naționale și internaționale. Cu lucrările sale a obținut 303 premii, medalii și mențiuni la saloanele internaționale şi peste 60 în saloanele din România. A participat la 530 de saloane internaționale și 103 naționale. A fost invitat să participe în 74 jurii internaționale din 13 țări. Fotografiile i-au fost prezentate în 111 expoziții personale, în 18 țări.

Expoziția „Oglinda memoriei” va rămâne la dispoziția publicului până în data de 4 aprilie 2018.