Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională Euro Foto Art,  o nouă expoziție de artă fotografică, intitulată Mongolia Interioară.

Fotografiile expuse au fost realizate recent cu ocazia unei deplasări efectuate în Mongolia Interioară din China. Artistul fotograf a fost atras de fotografie de mic copil. „Primul aparat foto l-a primit în 1957 din Ungaria, un camera bachelit form 6/ 9-Utitars. Fotografierea a devenit la început un hobby al meu în anul 1961, când am învăţat partea tehnică, adică modalităţi de a procesa fotografiile şi tot ce ţine de munca de laborator. Fiind pasionat de artele vizuale, am studiat artele plastice şi arta fotografică, stilurile fotografice, compoziţie. Am început să particip la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie începând cu anii ’80, iar în prezent am peste 20.000 de acceptări şi peste 2.000 de premii la saloanele naţionale şi internaţionale de artă fotografică” afirmă artistul fotograf. Pentru meritele sale internaționale Federația Internațională de Artă Fotografică a răsplătit activitatea reputatului artist fotograf cu cea mai mare distincție EFIAP/d3 iar Photographic Society of America cu titlul de Maestru PSA. Din lucrările sale au fost organizate peste 80 de expoziţii personale de artă fotografică în România, Ungaria, Italia şi alte ţări din Europa.

Vernisajul expoziției Mongolia Interioară a avut loc joi, 08 august, în prezența autorului și a unui public numeros, care a fost salutat de către dr. Ioan Ciorba, director adjunct al Muzeului Oraşului. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov (în limba română) și de László Szűcs redactorul șef al revistei de cultură Várad (în limba maghiară). Momentele muzicale au fost oferite de artiștii  formației Duo Varadiensis Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 03 septembrie 2019, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 - 18:00 (luni închis).