Asociația Internațională „Euro Foto Art”, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Oradea și Fundația pentru Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor, organizează expoziția de artă fotografică intitulată „Evreii din Oradea”, având ca tematică prezentarea evreilor din Oradea.

 

Potrivit organizatorilor, la concurs pot participa artiști fotografi amatori și profesioniști, cu câte cinci imagini monocolor sau color. Imaginile vor fi expediate prin e-mail, pe adresa: eurofotoart@gmail.com sau prin wetransfer: www.wetransfer.com

Lucrările vor fi trimise în format jpg, la dimensiunile 2000 x 3000 pixeli, iar mărimea fişierului trebuie să depăşească 1Mb. Fiecare fotografie va avea un cod/ denumire fişier, ce va corespunde în borderou cu titlul lucrării. Codificarea imaginilor se va face astfel: primă literă a titlului va reprezenta o combinație de 4 litere (la alegerea autorului), ultima cifră va reprezenta numărul de ordine al imaginii înscrise în secţiune (conform borderoului). Sunt interzise combinații de litere asemănarea cu numele participanților! Codul fişierului va fi realizat astfel: ex.: DXBY-1, care va însemna că lucrarea este realizată de autorul imaginii şi că este prima imagine. Componentele codificării vor fi despărţite de simbolul - (minus).

Lucrările codificate vor fi selecționate de un juriu, format din: Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, dr. Ramona Novicov, critic de artă, și Andrei Seidler, directorul Centrului Comunitar Evreiesc Oradea, fără ca aceștia să cunoască numele autorilor.

Premiile expoziției vor consta în medaliile de aur, argint și bronz „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” (marcă înregistrată de OSIM), respectiv șase plachete „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”.

Dreptul de autor al imaginilor acceptate va rămâne în proprietatea autorilor. Dreptul de folosință a imaginilor va rămâne în proprietatea organizatorilor, care le vor folosi în interesul proiectului: pentru editarea catalogului, editarea afișului, ilustrarea calendarelor, cu menționarea numelui autorului și a titlului lucrării, respectiv la ilustrarea unor articole în presă sau a cărților, cu menționarea numelui autorului și titlului lucrării.

Ultimul termen de primire a lucrărilor este 9 septembrie. Jurizarea va avea loc în perioada 15 - 16 septembrie, iar anunțarea rezultatelor se va face până la data de 18 septembrie. Vernisajul expoziției va avea loc în luna octombrie a acestui an. Fiecare autor care a trimis imagini pentru expoziție și a achitat taxa de participare  (45 lei) va fi înștiințat prin e-mail despre rezultatele jurizării, precum și data și ora vernisajului.

Informații suplimentare se pot obține prin e-mail (eurofotoart@gmail.com) sau telefon 0741/21.21.11.