Galeria „Ștefan Vilidár István” din cadrul Centrului Expozițional EFA Oradea, din Palatul Princiar al Cetății medievale, va găzdui expoziția de artă fotografică a jurnalistei Camelia Bușu. Expoziția personală cuprinde o selecție de 24 de fotografii grupate sub genericul: „Free pass în fața scenei”.

 

Jurnalista Camelia Bușu, cu vechime de peste 30 de ani în presă, lucrează la cotidianul Jurnal bihorean încă de la înfiinţare, la fel şi la Bihor Online. Anul trecut i-a apărut o carte la Editura Belvedere, care se numeşte „Confesiuni din backstage”, cu 38 de interviuri cu personalităţi din industria muzicii folk şi rock româneşti şi povestea realizării fiecărui interviu. Nu se consideră fotograf profesionist, lucrează cu aparat de fotografiat digital Nikon D7100. Datorită statutului de jurnalist, face fotografii la o serie de evenimente organizate în Oradea.

„Mă descurc cu un aparat de fotografiat obișnuit, fără să fi urmat un curs de fotografie. Prietenii mei artişti fotografi s-au străduit să mă convingă să mă înscriu la un curs de fotografie, dar până acum nu am reuşit să îmi fac timp. Ceea ce ştiu sigur este că îmi place să fac fotografii la evenimente. Iubesc mai ales fotografia de concert sau de festival. Îmi place să caut unghiuri, lumini şi umbre, expresii. Astfel de imagini nu sunt uşor de suprins, pentru că totul este imprevizibil, de la luminile reflectoarelor şi culorile ledurilor, la mişcarea artiştilor pe scenă. Trebuie să aştepţi lumina perfectă, să surprinzi poziţia, grimasa, gestul, şi de multe ori toate aceste condiţii nu se suprapun pentru o imagine reuşită. Dar satisfacţia pe care o am atunci când descarc cardul şi descopăr cadre bune este foarte mare. Fiecare fotografie expusă în cadrul expoziției prezintă de fapt povestea unui moment. Titlul expoziției este „Free Pass în faţa scenei” deoarece prin prisma meseriei sunt privilegiată să pot să am liberă trecere în faţa scenei. Toate fotografiile selectate sunt fotografii de la concerte”, precizează jurnalista expozantă. Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autoarei, azi, 30 iulie, de la ora 18.00, în Galeria „Matei Stegerean”. Expoziția  va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 28 august zilnic între orele 08.00 - 20.00. Accesul publicului este gratuit.