O inedită expoziţie de fotografie, intitulată „Oradea - Campionatul European al Vatmanilor”, va fi vernisată astăzi, 11 octombrie, de la ora 11.30, la Galeria „Euro Foto Art”.

Pe simezele celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România, Galeria „Euro Foto Art”, Centrul Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică, au fost instalate 72 de fotografii. Acestea au fost realizate de către artiștii fotografi Nicolae Meseșan, Ștefan Tóth István și Csíki János, la ediția a X-a a Campionatului European al Vatmanilor, care a avut loc în orașul nostru, în data de 3 iunie. Toate imaginile expuse se pot vizualiza pe internet la www.eurofotoart.com.

Ediția a X-a a Campionatului European al Vatmanilor a fost organizată de către Oradea Transport Local SA, sub patronajul Primăriei Municipiului Oradea, şi a reunit echipe din: Barcelona, Basel, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Debreţin, Dresda, Dublin, Florenţa, Gothenburg, Hanovra, Kosice, Kiev, Leipzig, Málaga, Oslo, Oradea, Praga, Nürnberg, Rotterdam, Stockholm, Szeged, Viena, Varşovia şi Zagreb.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența conducerii OTL și a autorilor fotografiilor, miercuri, 11 octombrie, de la ora 11.30. În cadrul vernisajului, vor fi oferite momente muzicale de către reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József.

Expoziția va rămâne deschisă  publicului, la secţia Muzeul Orașului Oradea, până în 4 noiembrie, de marți până duminică, între orele 10.00 - 18.00. Lucrările expuse vor fi proiectate și pe ecranele din mijloacele de transport ale municipiului Oradea.