Galeria „Euro Foto Art” a fost neîncăpătoare, vineri, 17 martie, la ora 16.00, cu ocazia vernisajului Expoziției internaționale de artă fotografică „România Pitorească”.

Expoziția (lansată prima dată pe 15 decembrie 2022, în Parlamentul României) a fost organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art”  (AIEFA) în parteneriat cu Summit Agro Romania (SAR) sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO. Cu această ocazie, au fost expuse 72 de fotografii de mari dimensiuni, realizate de artiști fotografi din Arabia Saudită, Grecia, Japonia, SUA, România și Ungaria, care au vizitat și au imortalizat peisaje inedite în România.

Publicul a fost salutat de Patricia Maria Ştirbu, preşedintele „Summit Agro” România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova. A urmat șeful secției Muzeului Orașului Oradea, Ionel Ciorba, care a mulțumit artiștilor pentru fotografiile exuse și a exprimat convingerea că lucrările vor fi apreciate de publicul vizitator și de către turiștii care vor vizita această expoziție de excepție. Președintele AIEFA și curatorul proiectului, artistul fotograf Ștefan Tóth István, a salutat în mod special pe artiștii fotografi sosiți din România (Baia Mare și Cluj Napoca), respectiv pe cei sosiți din Ungaria (Budapesta, Berettyóújfalu, Szolnok și Giula). Translatorul evenimentului, Bozsodi Orsolya, a citit în limba engleză mesajul artiștilor fotografi participanți la expoziție: Paul Bock (Riverside, California, SUA, membru creator AIEFA), Ryuichi Tazaki, președintele Fotoclubului „Dunărea Japoneză”, din Yokohama (JP), Lázár Eszter Emese, membru creator AIEFA din insulele Creta, Grecia, și Najla Angawi, președintele Grupului Mondial de Fotografie, Jeddah (Arabia Saudită).

Momentele muzicale au fost oferite de către reprezentantul Grupului Creștin și Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul Thurzó Sándor József, care a interpretat mai multe piese ale compozititorilor din Arabia Saudită, Grecia, Japonia, SUA, România și Ungaria. Exponatele vor putea fi vizionate și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din Oradea, datorită protocolului încheiat de AIEFA și OTL. Expoziția internațională intitulată „România Pitorească” va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până pe 19 aprilie, de marți până duminică, între orele 09.00 - 17.00 (luni închis). Toate imaginile expuse se pot admira și pe site-ul AIEFA - eurofotoart.com.