Tineri din 9 județe, care au obținut finanțare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor între anii 2010-2023, și-au expus lucrările de arte plastice la Cluj-Napoca. Printre ei este și Dragoș Mihai Dobocan din Oradea.

 

La Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj a fost deschisă prima expoziție colectivă de arte plastice dedicată expunerii lucrărilor realizate de tinerii susținuți prin Programul MOL de promovare a talentelor. Prima ediție a acestui eveniment se derulează în perioada 29 aprilie – 11 mai și cuprinde lucrări din portofoliul a 22 de tineri artiști plastici din toată țara. Organizatorii și-au propus să o transforme într-un eveniment de tradiție.

„Acest proiect expozițional se remarcă prin complexitatea temelor abordate și curajul de a experimenta, de a aprofunda și, în final, de a finisa gânduri, idei și aspirații. Tinerii artiști ne introduc într-o lume onirică a formelor și texturilor, în care pictura, grafica, sculptura sau designul vestimentar exultă în formele cele mai pure ale rafinamentului creativ”, a declarat Dr. Ancuța-Lăcrimioara Chiș, manager cultural, curatoarea expoziției.

Tinerii artiști expozanți provin din 9 județe și din București. Printre picturile expuse se află și cele ale lui Dragoș Mihai Dobocan din Oradea.

„Prin această expoziție, aducem mai aproape de publicul larg artiștii care aduc frumosul în viața noastră și ne bucurăm să contribuim la crearea unor noi punți dintre tânăra generație de artiști și comunitate. Dorim ca acest program să rămână și în continuare în folosul tinerilor artiști”, a declarat Gábor Mozga, CEO & Country Chairman al MOL România.

Programul MOL de promovare a talentelor, organizat de Fundația Pentru Comunitate și finanțat de compania MOL România, a fost lansat în 2006 cu scopul de a oferi sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați în artă și sport, care au nevoie de susținere materială pentru dezvoltarea și continuarea carierei. Se acceptă solicitări de finanțare pentru achiziționare de materiale, echipament sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare în vederea participării la concursuri, cantonamente, festivaluri sau alte evenimente de profil. Fondul anual al Programului este de 560 de mii de lei.