Pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István”, din Cetatea Oradea, vor fi instalate 38 de fotografii, realizate de către artistul fotograf Csíki János, la Carnavalul de la Veneția.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a pregătit, în parteneriat cu Summit Agro România, Asociația pentru promovarea turismului și regiune (APTOR) și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea (CFNO), o nouă expoziție de artă fotografică.

De această dată, pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István” din cadrul Centrului Expozițional EFA - Cetatea medievală Oradea, Corpul E, parter, vor fi instalate 38 de fotografii, realizate în urmă cu câteva zile de către artistul fotograf Csíki János, la Carnavalul de la Veneția.

Autorul expoziției s-a născut în anul 1952, trăiește în Paleu, județul Bihor, și este membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA) din anul 2019 și al Societății Fotografilor Maghiari din Bazinul Carpatin (KMFT) din anul 2022. Încă din copilărie a fost atras de fotografie. După absolvirea cursului de tehnică și artă fotografică organizat de AIEFA, a devenit membru creator al AIEFA în anul 2019. Cu lucrările sale a participat la numeroase saloane naționale și internaționale de artă fotografică, obținând mai multe premii. Totodată, tot cu lucrările sale au fost organizate expoziții personale în Galeria „Ștefan Vilidar István”, Sinagoga „Sion” din Oradea și Castelul „Károlyi” din Carei.

Expoziția sa personală, intitulată „Carnavalul de la Veneția”, cuprinde imagini de reportaj și street-fotografii, surprinse pe străzile Veneției, care introduc publicul în atmosfera de carnaval.

„Am fost nevoit să lucrez în condiții meteorologice deosebite. Din cauza ploii, a trebuit să țin cu o mână umbrela, iar cu a doua, aparatul de fotografiat. Cu toate acestea, consider că am reușit să surprind diferite momente spectaculoase ale carnavalului”, mărturisește artistul fotograf.

Vernisajului expoziției va avea loc miercuri, 21 februarie, de la ora 18.00, la Centrul Expozițional EFA, Galeria „Matei Stegerean”, din Corpul E al Cetății medievale Oradea, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.

Momentele muzicale vor fi oferite de către reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József, care va interpreta piese din reperoriul italian.

Este de apreciat faptul că fotografiile expuse se pot viziona și pe noul site al AIEFA: https://eurofotoart.ro/en/janos-csiki-venice-carnival-2024/, urmând a fi proiectate și pe ecranele din mijloacele de transport ale municipiului Oradea, graţie protocolului încheiat între AIEFA și OTL.

Nou expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 20 martie, zilnic, între orele 8.00 - 20.00, accesul publicului fiind gratuit.