În cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului fotografiei chineze în România, organizat de Euro Foto Art, în Oradea a fost organizat un maraton de fotografie, fiind deschise expoziţii în Galeria Euro Foto Art, în Galeria Studio Ștefan Vilidár István şi în Turnul Primăriei Oradea.

 

Ediția a V-a a Festivalului fotografiei chineze în România, organizată de Asociația Internațională Euro Foto Art, sub patronajul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, a oferit oportunitatea de a prezenta peste 25 de manifestări expoziționale de excepție în Capitală și în cele mai mari orașe ale României. Festivalul dedicat Zilei Naționale a Chinei a debutat marți, 26 septembrie, la Casa româno-chineză din Capitală.

În Oradea, festivalul a fost prilej pentru un adevărat maraton fotografic, care a debutat vineri, 29 septembrie. Astfel, la Galeria Euro Foto Art, a fost vernisată expoziţia Tradiții populare chineze. În cadrul expoziției, organizată în pateneriat cu China Network Online, din Zhuhai, sunt expuse 100 de fotografii alb-negu și color, care prezintă tradiția populară chineză milenară și cea contemporană. Maratonul a continuat cu vernisarea expoziţiei personale a artistului Che Peng Ion, președintele Societății Fotografice din Macao.

În cadrul expoziției deschise în Turnul Primăriei a fost prezentată o selecție de 25 de fotografii, care prezintă contrastul dintre Macao de altă dată și cel contemporan ultrailuminat cu coloanele luminoase, tunelurile, podurile, casinoul, respectiv multitudinea de turiști, care au devenit simbolurile prosperității.

De asemenea, în Galeria Studio Ștefan Vilidár István, din Cetatea Oradea,  a avut loc vernisajul expoziţiei personale a artistului Haibo Chi din Sanghai, membru al Societăţii Fotografice Hong Kong, Macao. Expoziţia, intitulată Elegant, cuprinde o selecție de 42 de fotografii color care aduc în prim plan ineditul din lumea plantelor.

Expoziţiile din galeriile Euro Foto Art şi Ştefan Istvan vor rămâne la dispoziţia publicului vizitator până în data de 11 octombrie, iar cea din Turnul Primăriei, până în data de 29 octombrie.