În ciuda pandemiei, și în acest an, tinerii se vor putea bucura de un festival de film făcut doar pentru ei. Organizatorii lucrează de zor la ediția a 9-a și au pregătit deja o serie de evenimente care au rolul de a promova și ajuta ,,Super” să crească.

Contextul actual îngreunează demersurile și proiectele, în special cele artistice, educaționale și culturale. Însă echipa „Super” refuză să se lase intimidată și continuă să-și promoveze obiectivele – să încurajeze tinerii să se facă auziți, să se exprime creativ și să își urmeze pasiunea – mai ales că festivalul organizat de ei a câștigat la Gala Societății Civile 2020 Premiul I al secțiunii „Proiecte pentru Tineret” și Premiul II la secțiunea „Artă și Cultură”. Tinerii lucrează de zor la ediția a 9-a a festivalului și au pregătit deja o serie de evenimente care au rolul de a promova și ajuta ,,Super” să crească.

„Pentru a putea desfășura festivalul și atelierele ,,Super9” în 2021, în lipsa fondurilor instituționale, vom lansa o campanie de crowdfunding pe platforma Galantom pe data de 20 decembrie. Avem nevoie de tine ca festivalul să poată continua într-un an dificil pentru proiectele culturale din toată țara. Oamenii de toate vârstele vor putea contribui la a ține în viață acest spațiu sigur, divers și creativ, înrădăcinat în artă și educație, pentru toți adolescenții din România. Orice sumă este binevenită și poate face o mare diferență pentru participanții Super”, spun organizatorii.

Campania de crowdfunding va fi lansată în cadrul unui panel live pe Facebook. Pe data de 20 decembrie, de la ora 20.00, vor fi invitate la panelul moderat de Luca Istodor (directorul festivalului): Ada Solomon (producător de film), Georgiana Sârbu (profesoară la Colegiul Național Tudor Vianu), Sia Piperea (elevă și selecționer de filme la ediția anterioară a festivalului) și Oana Balaci (studentă, fost Super Ambasador în 2019 și 2020 la Sibiu).

„Vom discuta despre problema educației și culturii în perioada pandemiei, cum au fost adolescenții afectați de aceasta și de ce au nevoie de un spațiu artistic precum ,,Super” pentru a continua să viseze, să își asume rolul de creatori și să se dezvolte personal”, mai susține echipa Super9.