Centrul de Cultură al județului Bihor, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor și Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, anunță succesul celei de-a doua ediții a Festivalului-concurs național „Florica Ungur”. Evenimentul s-a desfășurat în seara zilei de miercuri, 7 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

 

Publicul numeros, format din peste 600 de persoane, a umplut sala Casei de Cultură până la refuz, aducând cu sine o energie fantastică și o atmosferă plină de entuziasm. Pe parcursul celor aproape patru ore, publicul a fost captivat de fiecare moment al evenimentului. În special, concertul de gală, care a încheiat festivalul, a fost unul magnific. Felicitări orchestrei Rapsodia Bihoreană, condusă magistral, de-a lungul întregului concurs, a recitalurilor și a concertului de gală, de către maestrul prof. Liviu Buțiu, manager al Centrului de Cultură al Județului Bihor.

Festivalul a reunit un număr impresionant de concurenți talentați din întreaga țară, care și-au demonstrat abilitățile în muzica populară. Pe lângă aceștia, au fost prezenți invitați speciali de excepție, printre care s-au numărat artiști consacrați, precum: Andreea Voica, Florica Bradu, Veta Biriș, Florica Zaha, Maria Sidea, Antoanela Ferche Buțiu, Corina Szatmari, Carmen Oșian, Izabela Tomița și Gabriel Popescu. Ansamblul folcloric „Nuntașii Bihorului”, coregraf Dragoș Lorin Bodea, Grupul Vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francisc Hubic”, sub îndrumarea prof. coordonator Antonela Ferche Buțiu și Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, sub bagheta dirijorului prof. Liviu Buțiu, au adus o notă de rafinament și profesionalism evenimentului. Invitatul special al Festivalului-concurs național „Florica Ungur” a fost Iuliana Tudor, una dintre cele mai apreciate prezentatoare de televiziune din România.

Câștigătorii festivalului sunt următorii: Premiul „Florica Ungur” și trofeul Festivalului a fost obținut de Roxana Anamaria Goia (Timiș); Premiul I a fost înmânat Alexiei Nicole Alb; Premiul II a fost acordat lui Dorinel Dănuț Gavriluț-Pîrvoni; Premiul III a fost obținut de Iulia Ioana Vlad.

Mențiune a fost acordată următorilor participanți: Andrei Daniel Dinu, Maria Daria Costea și Delia Andreea Gandore. Premiul Orchestrei „Rapsodia Bihoreană” a fost câștigat de Roxana Anamaria Goia.

Premiul Special al Fundației „Florica Zaha” a fost acordat Paulei Alexa Pintiuță.