Asociația Internațională Euro Foto Art organizează în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai (China) Festivalul Fotografiei Chineze în România. Ediția a VII-a a Festivalului este dedicată Aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv  Zilei Naționale a Chinei cuprinde 15 expoziții alcătuite din creațiile artiștilor fotografi din China, din care o expoziție a doi artiști fotografi din România, intitulată Impresii din China.

În acest context, în Oradea va găzdui două expoziții alcătuite din lucrările artiștilor fotografi din China. Prima expoziție este alcătuită din cele 100 de lucrările ale membrilor  China Photo Network Online din Zhuhai, care va fi instalată pe simezele Galeriei Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea - România. Cu această ocazie vor fi expuse lucările artiștilor fotografi Ma Kang, Chen Weilu, Wu Yi și Zhu Qing. Vernisajul expoziției a avut loc luni, 7 octombrie, în prezența artistului fotograf Weilu Chen și a artiștilor chinezi Dan Chen, Ruisheng Zhu, Hui Zhang, Yanming Zhu. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Expoziția artiștilor fotografi chinezi va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 8 noiembrie. O altă expoziție din China va fi instalată pe simezele sălilor de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István din cadrul Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural. Expoziția artistului fotograf Ming YI, intitulată „Împarte și moștenește” va fi vernisată astăzi, 8 octombrie, de la ora 11.00, în prezența artiștilor fotografi din România și China. Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural va rămâne la dispoziția publicului până la data de 07 noiembrie. În cadrul ambelor vernisaje, momentele muzicale sunt prezentate de reprezentanții „Duo Varadiensis” din Oradea, Lucian Malița (vioară) și  Thurzó Sándor József  (violă) după aranjamente pentru violă solo a artistului Thurzó Sándor József, care vor interpreta mai multe piese din repertoriul muzicii clasice chinezești. De la deschiderea festivalului, delegația de artiști fotografi din China au vizitat și fotografiat mai multe obiective turistice din Oradea și județul Bihor: Muzeul orașului Oradea - Complex Cultural,  Mănăstirea Sfântei Cruci, Biserica cu Lună, Catedrala Greco-Catolică Sfântu Nicolae, Bazilica Romano-Catolică, Sinagoga Sion, Aachvas Rein - Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea. De asemenea, ei au efectuat mai multe deplări de creație în stațiunea balneară Băile Felix și la Peștera Urșilor, din Chișcău, iar astăzi vor face fotografii pe Valea Ierului.

Organizarea ediției a VII-a Festivalului Fotografiei Chinezești în România a fost posibilă datorită sprijinului financiar  primit din partea Consiliul județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, dar și grație contribuțiilor din partea China Photo Network Online Zhuhai (China), Asociației Internaționale  Euro Foto Art respectiv din partea unor persoane iubitoare de fotografie din România și China.