Vernisaj cu peripeții la lansarea celei de a XI-a ediții a Festivalului Fotografiei Europene. Lansarea online, programată în data de 8 mai, în preambulul Zilei Europei, a fost așteptată pe facebook-ul Asociației Internaáionale Euro Foto Art (AIEFA), dar a avut loc, dar transmisia s-a făcut inițial pe pagina președintelui asociației, Ștefan Toth.

Astfel, vineri, 8 mai, la ora 18.00, vernisajul a fost transmis live pe pagina președintelui iar ulterior, când organizatorii au remarcat eroarea, l-au transmis pe pagina asociației. În cadrul lansării festivalului a fost vernisată și ediția a XII-a a Salonului internațional „Eurofotoart Stars” organizat de către tot de AIEFA, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică. Vernisajul a fost programat inițial să aibă loc în Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea -România, dar din cauza situația speciale în care ne aflăm, evenimentul a avut loc online. În deschiderea vernisajului artistul fotograf Ștefan Tóth István a precizat faptul că acesta este primul vernisaj online din cele peste  580 de vernisaje organizate în cadrul celei mai longegive galerii permanente de artă fotografică din România. În continuare, artistul a mulțumit celor 64 de artiști fotografi care au onorat cu lucrărie lor salonul, care reunește imagini surprinse în 32 de țări ale bătrânului continent: Albania, Austria, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Lituania, Irlanda, Islanda, Italia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia,  România, Russia, Serbia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina  și Ungaria. La salon au fost invitați să participe cu lucrări membrii AIEFA și ai celor 54 de organizații partenere din Asia, Europa și Orientul Mijlociu, alături de artiști fotografi invitați din Egipt, Italia,  Republica Moldova și România.
Artistul fotograf care a obținut cele mai multe voturi ale publicului este Alex-Dian Bureția, membru al Clubului Fotografic Nufărul Oradea, cu 85 de aprecieri.
Organizatorii au decis însă ca  votul publicului să continue, cu amendamentul că persoanele care au participat la prima etapă de vot nu pot participa și la a doua. Așadar, orădenii și nu numai sunt invitați să acceseze https://www.eurofotoart.com/efa-exhibition-salons/eurofotoart-international-salon/  și să aleagă poza favorită dintre cele acceptate în salon.
Voturile se pot trimite pe adresa: eurofotoart@gmail.com, până la data de 31 mai 2020. Cei care vor să admire fotografiile acceptate vor avea posibilitatea să facă acest lucru personal, începând de vineri, 15 mai 2020, în Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea - România (Piața 1 Decembrie nr. 12). Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până în data de 4 iunie 2020,și va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 08:00 - 19:00. Accesul publicului este gratuit.