La Sibiu, a avut loc, weekendul trecut, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional „Capitala Muzicală”. Membrii Asociației Vivere, Oradea, au participat, și în acest an, fiind prezenți la toate cele opt ediții, pregătiți să facă față competiției.

Timp de trei zile, Sibiul devine, an de an, o capitală muzicală autentică pentru cei mai talentaţi copii şi tineri la cele patru secţiuni de concurs: folk, folclor, muzică clasică și muzică pop, vocal și/sau instrumental.

În acest an, copiii - concurenți din toată țara -, au urcat pe scena amenajată în fața Centrului Cultural Lira, pentru a demonstra juriului, format din personalități marcante ale muzicii românești, calitățile lor artistice.

În ziua Galei, Mircea Prodea, organizatorul și directorul festivalulului, a reușit să ia prin surprindere delegația Star Vivere, invitând-o pe scenă, în deschiderea Galei, pe președinta Asociației – prof. Valeria Dinu Mișcuția, pentru a-i dărui un tort, cu ocazia aniversării zilei sale de naștere din 21 august, dar și pentru cele opt prezențe consecutive, unice, în istoria festivalului, respectiv pentru cei 20 de ani de activitate Vivere.

Așa cum ne-a obișnuit, și de această dată, Vivere s-a întors de la Sibiu cu laurii trofeelor pe grupă, dar și cu alte însemnate premii.

Palmaresul Asociației Vivere arată astfel: Briana Fora Haiduc - Trofeul categoriei 4-6 ani; Maya Siladi - Trofeul categoriei 7-8 ani; Csaszar Ania Karina - Trofeul categoriei 9-10 ani; Dania Micula - Premiul I; Csaszar Timea - Premiul I; Cezi & Maya - Premiul I - Secțiunea grupuri mici; Csaszar Sisters - Premiul I - Secțiunea grupuri mari; Oana Ilaria Unguraș - Premiul II; Cezara Teodora Găvruța - Premiul II; Iris Toth - Premiul II; Iulia Andreea Cioflan - Mențiune; Maria Ropotean - Mențiune și Giulia Borciu - Premiu Special.

Briana Fora Haiduc, superba noastră steluță de la Next Star, care a reușit incredibila performanță de a aduna peste două milioane de vizualizări pe youtube a mai câștigat încă două premii: Premiul de Popularitate, oferit de Luminița Anghel, și Premiul Bobocul Pozitiv.

Totodată, Premiul Radio Cluj, obținut de Cezara Găvruța, Premiul Dana Dorian, obținut de Maya Siladi și Premiul Radu Nechifor, obținut de Dania Micula, se alătură celorlalte premii Vivere, întregind tabloul unui grup care are un singur scop, atins întotdeauna cu multă muncă și abnegație: Performanța!

Festivalul Internaţional „Capitala Muzicală” a apărut la Sibiu în 10 mai 2012, din dorinţa de a descoperi şi promova copiii şi tinerii talentaţi, dar şi de a stimula cele mai valoroase prezenţe, asigurând un cadru propice pentru evoluţia într-un concurs desfășurat în condiții de spectacol televizat a tuturor tinerilor interpreţi.

Festivalul face parte din Programul Educaţional Internaţional „Viaţa la pozitiv”, aflat în organizarea Asociaţiei „Positive Life” şi a Liceului Tehnologic „Independenţa” din Sibiu.